ZNA SE

ALKARAZ PREBACIO LOPTICU U NOVAKOVO DVORIŠTE! Prvi je na svijetu, a ne smije da kaže da je FAVORIT: "Ipak je to Nole..."

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je favorit na Vimbldonu, ističe Karlos Alkaraz pred turnir.

Izvor: Profimedia

Ako ne bude iznenađenja, Karlos Alkaraz i Novak Đoković će 16. jula igrati finale Vimbldona. Ipak, do toga je dug put... Njih dvojica srela su se danas na Noletovom treningu, lijepo su se pozdravili, ali sada moraju da zaborave jedan na drugoga na dvije nedelje i usredsrede se na protivnike koje su pred njima! To neće biti lako, posebno zato što će ih novinari tokom čitavog turnira podsjećati da je njihov obračun blizu.

Dobro se sjećamo da su pred Rolan Garos proglasili Karlosa Alkaraza za favorita, dok se ovoga puta niko ne usuđuje da Špancu da prednost u odnosu na Novaka Đokovića, posebno kada se zna da deset godina nije izgubio na Centralnom terenu, odnosno da ima čak sedam titula Vimbldona. Zato je i Alkaraz "prebacio loptu" kod Novaka.

"Počeo sam Kvins bez očekivanja da ću pobijediti, ali sam na kraju osvojio titulu. Moja očekivanja su sada porasla. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja i mislim da ovde mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni najveći favorit je Novak. Nadam se da ću ovde igrati finale sa Novakom", kazao je teniser iz Mursije koji je prošle nedelje osvojio prvi turnir na travi u karijeri i tako napravio dobru uvjertiru pred Vimbldon.

Novak Đoković nije igrao na ovoj podlozi, za razliku od ostalih rivala, ali njegovo prilagođavanje je čudo: "Novak radi stvari stvarno, veoma lako. On se zaista dobro kreće. Udara loptu veoma dobro, veoma jasno. Ima čist udarac. Rekao bih da ne radi ništa loše. On uvek sve čini veoma lakim. Zaista je teško pronaći neku slabost u njegovoj igri", priznao je Alkaraz.

Podsjetimo, Novak Đoković izlazi na teren već u ponedeljak od 14.30 protiv Pedra Kačina, dok će Karlos Alkaraz u utorak igrati protiv Žeremija Šardija.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: