BLAM!

NOVINAR HTIO DA PONIZI NOVAKA NA VIMBLDONU! Đoković ga samo pogledao i OČITAO BUKVICU: Ja sam negativac!?

Autor Milutin Vujičić

Uoči Vimbldona na kome ponovo organizatori ne poštuju Novaka Đokovića, prisjetimo se situacije od pre dve godine kada je jedan novinar htio da ponizi najboljeg na svijetu. Nakon ovih reči, Đoković je osvojio još četiri grend slema i prestigao

Izvor: YouTube/NBA fans

Srpski teniser Novak Đoković u ponedeljak od 14.30 protiv Pedra Kačina kreće u napad na još jednu titulu na Vimbldonu. Ako trijumfuje, biće to peta u nizu, osma na Vimbldonu, a doći će do čak 24. grend slema, nakon čega će sve priče o tome da nije najbolji svih vremena postati bespredmetne.

Ipak, iako je njegova dominacija na Vimbldonu tolika da čak deset godina nije izgubio na Centralnom terenu, da ima više pobjeda na turniru nego svi njegovi "mladi izazivači" zajedno, opet ga ne poštuju. Tako su organizatori kao "zaboravili" da na promotivne postere stave Novakov lik, ali to već nije ništa novo za njega, pošto svaki put kada se pojavi u Engleskoj - tamo zaradi najveći broj negativnih reakcija. Vrhunac toga videli smo za vreme Vimbldona 2021. godine.

Nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Martona Fučoviča i stigao na dve pobjede do titule, Novak Đoković je ušao u konferencijsku salu i dočekalo ga je krajnje neumjesno pitanje. Najgore od svega, bilo je to prvo koje je postavljeno Novaku, dakle novinar televizije ESPN Vili Vajnbaum nije dopustio Đokoviću da kaže reč-dve o meču koji je završio, nego je odmah želeo da od njega čuje sledeće: "Čestitke na pobjedi. Ovo nije moralo da bude prvo pitanje jer nije o ovom meču ili sledećem... Kako je biti negativac koji sve ovo vreme juri Rafaela Nadala i Rodžera Federera?".

Đoković se smrknuo, udahnuo duboko, pa smirenim tonom poručio: "Ja sebe ne smatram negativcem, ali... To je tvoje mišljenje. Ne jurim nikoga, pravim svoj put i to je moje stvaranje istorije. Privilegovan sam što sam deo istorije sporta koji volim. Kao što sam rekao na terenu, znam dosta statistike, ne znam svu, ali me motiviše da igram najbolje na turnirima koji su najvažniji u našem sportu".

Novak Đoković
Izvor: YouTube/NBA fans

Do kraja konferencije za medije, Novak Đoković nije dizao ton, mirno je odgovarao na pitanja novinara i još jednom je pokazao da je profesionalac za razliku od novinara američkih i britanskih medija, koji stalno traže priliku da ga "pecnu" kao posle osvajanja Rolan Garosa, bez obzira na sve njegove uspjehe. 

Ono gde svi greše je da zaboravljaju da ovakve stvari samo dodatno motivišu Novaka Đokovića. Tako je nakon ove ružne konferencije, Đoković osvojio još četiri grend slema i zvanično prestigao Rodžera Federera i Rafaela Nadala, dok je sada u poteri za strašnim priznanjem u vidu "kalendarskog slema", kakav niko u istoriji muškog tenisa nije ostvario, pa bi tako mogao do još jednog rekorda.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt


BONUS VIDEO: