ŠTA!?

"NOVAKU SU OPET NAMJESTILI ŽRIJEB" Šok optužbe navijača na račun Đokovića, PARANOJA zbog dominacije na Vimbldonu!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković je apsolutni favorit na Vimbldonu protiv koga god igrao, ali je "lak žrijeb" postala platforma da se govori o tome da su organizatori umješali prste.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković u ponedeljak od 14.30 protiv Pedra Kačina počinje borbu za svoju osmu titulu na Vimbldonu, ukupno 23. grend slem u karijeri. Čim se pojavio žrijeb, kladionice su spustile kvote na Đokovića koji je apsolutni favorit iako je drugoplasirani na ATP listi, a pojedini navijači na društvenim mrežama su otišli toliko daleko da su optužili organizatore da su "namjestili parove" Noletu, prenosi "Sportskeeda".

Da li je žrijeb lak ili je Đoković toliko dominantan? Ako prođe Kačina, Novak u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Džordana Tompsona i Brendona Nakašime, potom bi u trećem kolu mogao na Stena Vavrinku ili Tomasa Ečeverija, što svakako nije "šetnja". Već u osmini finala su tu Museti i Hurkač, koji odlično igraju na travi, a potom u četvrtfinalu Rubljov, Kirjos, Ože-Alijasim ili Bublik. U polufinalu bi potencijalno mogao na Kaspera Ruda, Janika Sinera ili Tejlora Frica. Čini se da to uopšte nije tako naivno kako su pojedini navijači želeli da predstave i da na sve to optuže Đokovića.

"Presmiješno, poklonili su turnir Đokoviću i to je u redu... Jedini koji imaju šanse protiv njega su Alkaraz, Zverev i Siner", napisao je jedan navijač na Tviteru, a drugi su se nadovezali ironičnim tonom: "Očekivano. Mogu da pretpostavim da je Vimbldon srećan da vidi da 36-godišnji teniser osvaja turnir pet puta zaredom. Kako uzbudljivo". I to nije sve: "Đoković ima lak žrijeb, Alkaraz žrijeb smrti...", "Svaki grend slem žreb dobije prelak žrijeb", "Đoković sa lakim žrijebom, opet, svaki put kada igra grend slem. Kako se izvlači višse tim? Koliko novca upumpava u ATP?".

Oni malo upućeniji vjerovatno dobro znaju da je Novak Đoković već godinama "u ratu" sa ATP pošto je svrgnut sa čela Igračkog savjeta, pošto se nije slagao sa idejama koje "teniske glavešine" žele u narednim sezonama. Đoković je tražio više novca za tenisere koji nisu u vrhu, a kada to nije podržano - osnovao je svoj sindikat PTPA.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

 Takođe, Vimbldon se nije proslavio podrškom Đokoviću pred turnir pošto se srpski teniser nije našao ni na promotivnom posteru koji se nalazi svuda u kompleksu, pa je i njega dočekao Rodžer Federer.