SVE SE ZNA

NOVAK SAZNAO KO MU STOJI NA PUTU DO TITULE NA VIMBLDONU! Žrijeb je završen - evo šta čeka Đokovića

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković saznao je imena rivala na putu do titule na Vimbldonu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković saznao je ko mu stoji na putu ka tituli na Vimbldonu. U Londonu je danas održan žrijeb za treći grend slem sezone i najbolji srpski teniser sada može da počne da sprema taktiku za odbranu titule i napad na 24. trofej sa četiri najveća turnira. Kao drugi nosilac je u suprotnom dijelu žrijeba od Karlosa Alkaraza, što znači da ne mogu da se sastanu prije finala.

Kao branilac titule igraće u ponedejak i prvi rival biće mu Pedro Kačin (Argentina) kome je to prvo učešće na ovom turniru. U drugom kolu čeka ga bolji iz duela Džordan Tompson (Australija) - Brendon Nakašima (SAD), tok bi u trećem rival mogao da mu bude Sten Vavrinka (Švajcarska) ili Tomas Ečeveri (Argentina). U četvrtom kolu od protivnika mogli bi da budu Lorenco Museti (Italja) ili Hubert Hurkač (Poljska). Od rivala u četvrtfinalu mogli bi da dođu Andrej Rubljov (Rusija), Nik Krjos (Australija), Feliks Ože-Alijasim (Kanada) ili Aleksandar Bublik (Kazahstan). Što se polufinala tiče od glavnih nosilaca tu su Kasper Rud (Norveška), Janik Siner (Italija), Denis Šapovalov (Kanada), Tejlor Fric (SAD), Borna Ćorić (Hrvatska).

U drugom dijelu žreba, gdje je Karlos Alkaraz (Španija) koji će na startu igrati sa Žeremijem Šardijem (Francuska), nalaze se još Holger Rune (Danska), Aleksander Zverev (Nemačka), Aleks de Minor (Australija), Frensis Tijafo (SAD), Grigor Dimitrov (Bugarska), Danil Medvedev (Rusija), Tomi Pol (SAD), Stefanos Cicipas (Grčka), Dominik Tim (Austrija)... Kada su srpski teniseri u pitanju Miomir Kecmanović kreće od Dijega Švarcmana (Argentina), Laslo Đere igra sa Maksimom Kresijem (SAD), Hamad Međedović sa KRistoferom O'Konolom (Australija), Filip Krajinović sa Feliksom Ože-Alijasimom (Kanada), a Dušan Lajović sa Janom Čoinskim (Velika Britanija).

Odradio je Nole i trening na Centralnom terenu i to sa Janikom Sinerom, posle toga je igrao na egzibicionom turniru. "Do prošle godine nisu dozvoljavali da treniramo na ovom terenu prije početka turnira, sada sam imao privilegiju da probma svežu travu. Ovo je najbolji teren na svijetu i vjerovatno najpoznatiji stadion. Očekujem još jednu veliku godinu ovdje", poručio je Đoković dan pre žrijeba.

Ovako izgleda projektovani žrijeb za Đokovića:

  • 1.kolo Pedro Kačin
  • 2.kolo Džordan Tompson/Brendon Nakašima
  • 3.kolo Ečeveri/Vavrinka
  • 4.kolo Museti/Hurkač
  • četvrtfinale: Rubljov/Kirjos/Bublik/Alijasim
  • polufinale: Siner/Fric/Rud/Šapovalov
  • finale: Alkaraz/Rune/Medvedev/Cicipas/Zverev

BONUS VIDEO: