POZNATO

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O VIMBLDONU 2023! Novak Đoković juri istoriju, uvedena DVA nova pravila, a dolazi i Federer!

Autor Milutin Vujičić

Sve je spremno za Vimbldon na kome će Novak Đoković juriti svoju osmu titulu i tako bi mogao da se izjednači sa Rodžerom Federerom, dok ga Švajcarac gleda.

Izvor: Profimedia

Ako ste se zaželjeli tenisa, imamo dobru vijest - već sledeće nedelje počinje Vimbldon! Najprestižniji teniski turnir održava se od 3. jula do 16. jula, a svi se nadamo da će na njemu Novak Đoković ponovo ostvariti sjajan rezultat i doći do nove titule, ukupno 24. na najvećim turnirima. Dobro je poznato i da je njemu Vimbldon najomiljeniji turnir, a nakon što je dobro napunio baterije na putovanju sa suprugom Jelenom u Portugalu, počeo je da trenira na travi i da polako gleda ka novom teniskom izazovu koji je postavljen pred njega.

Već u petak, kada se održava žreb, Novak Đoković će saznati i protivnike na putu ka finalu, a za sada znamo da neće biti prvi nosilac pošto ga je "obišao" mladi Karlos Alkaraz, ali to ne mijenja praktično ništa - pošto će njih dvojica biti na dvije strane kostura i željeće da dođu do borbe za pehar.

Novak Đoković će dakle biti drugi nosilac, treći je Danil Medvedev, četvrti Kasper Rud, a peti i šesti su Stefanos Cicipas i Holger Rune koji su potencijalni protivnici srpskog asa u četvrtfinalu turnira. Rundu prije, mogao bi na Andrej Rubljova i Janika Sinera, naravno sve pod uslovom da ne bude odustajanja u poslednji čas i da ne dođe do nijednog iznenađenja na turniru, što je gotovo nemoguće da će se desiti.

Izvor: YouTube/screenshot/Wimbledon

Jasno je da je Đoković daleko najtrofejniji od svih igrača na Vimbldonu i takmičiće se za svoju osmu titulu, čime bi se izjednačio sa Federerom, a interesantno je da će i Švajcarac prisustvovati potencijalnoj istoriji pošto je gost turnira. Već je bio dio promotivnih reklama zajedno sa princezom Kejt Midlton, dok se očekuje da bude i komentator Vimbldona za javni servis BBC.

 Bukmejkeri kažu da je Đoković apsolutni favorit za osvajanje turnira jer se na njega daje kvota 1,70, dok je na osvajača Kvinsa Karlosa Alkaraza ona oko četiri. Ova predviđanja kladionica potvrdio je i Aleks de Minor koji je izgubio finale Kvinsa protiv Alkaraza, ali je ipak istakao da je Đoković za njega ipak "broj jedan", posebno ako se zna da od 2017. godine nije izgubio meč na Vimbldonu, a punih 10 godina je neporažen na "Centralnom terenu".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Važno je istaći da će Vimbldon, za razliku od prošle godine, biti bodovan pošto je dozvolio učešće teniserima iz Rusije i Belorusije, ali su uvedena posebna pravila zbog njih i ni na koji način neće smjeti da se promoviše Rusija, a kamoli rat. U slučaju bilo kakvog prekršaja, Vimbldon će imati pravo da diskvalifikuje takmičare. Takođe, vriedi reći i da je uvedeno novo pravilo koje teniserkama dozvoljava da ubuduće nose tamni donji veš zbog menstruacije.