Slomljena!

"VIKAO JE DA JA BACAM BOMBE, PLAKALA SAM KAO BEBA!" Teniserka se SLOMILA zbog rata u Ukrajini - više ne može da trpi!

Autor Dušan Ninković

Jedna od najboljih teniserki svijeta Arina Sabalenka ponovo je pričala o strašnim situacijama koje joj se događaju.

Izvor: Profimedia

Rat u Ukrajini napravio je ogromne probleme brojnim sportistima iz Rusije i Ukrajine, jer su tokom poslednje dve godine često bili sprečeni da se takmiče protiv svojih kolega iz ostatka sveta. Iako nisu krivi za ono što se dešava na istoku Ukrajine, oni su žrtve - poslednjih meseci deluje da najteži teret pada na leđa beloruske teniserke Arine Sabalenke, koja je tokom Rolan Garosa imala ogromnih problema.

Beloruskinja je nekoliko puta propuštala konferencije za medije, a u dogovoru sa organizatorima je imala mogućnost da izbegava svaki razgovor sa novinarima u kojima je bilo naznaka da će se pričati o ratu. Iako je nekoliko puta istakla da u ovom trenutku ne podržava predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, Sabalenka prolazi kroz teške periode u karijeri jer se stalno bori sa pritiskom koji joj ukrajinske teniserke i njihovi treneri nameću tokom turnira. O jednom od takvih slučajeva pričala je za francuski "Ekip".

"Jednog dana mi je trener jedne ukrajinske igračice rekao da mu je drago što sam izgubila. Ušla sam u kancelarije WTA, plakala sam kao beba, nisam mogla da pričam. Pratio me je i vikao da ja bacam bombe... Ne podržavamo rat. Šta očekujete od nas? Da vičemo ‘ne ratu‘?", izjavila je Sabalenka.

Sabalenka je još pre drugog grend slema sezone govorila o tome da je i njoj teško kada se priča o ratu, ali da za to niko ne mari jer je iz Belorusije. Javno je upitala šta je to loše uradila teniserkama iz Ukrajine, koje je gledaju ispod oka, ali odgovor nije dobila! U međuvremenu je izbacila Martu Kostjuk i Elinu Svitolinu sa Rolan Garosa, što su pratili veliki skandali.

Arina je želela da se pozdravi sa protivnicama koje je savladala, ali Ukrajinke nisu imale nameru da joj priđu na mreži, zbog čega je publika u Parizu stala na stranu Beloruskinje! Takođe, Rolan Garos je pokušao da je zaštiti od neprijatnih susreta sa novinarima, kako bi mogla da se fokusira na tenis tokom turnira na kojem je stigla do polufinala.