Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ ILI ALKARAZ? OGLASIO SE NADAL: "Novak ima samo jedan način, NE SME drugačije da igra!"

Autor Mladen Šolak

Ceo svet broji sate do početka polufinala Rolan Garosa, Novak Đoković - Karlos Alkaraz.

Izvor: Profimedia

Na dan velikog meča na Rolan Garosu, polufinala Novak Đoković - Karlos Alkaraz. oglasio se bivši trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni Nadal. On je u svojoj kolumni u "El Paisu" rekao da Novak Đoković nije blizu svoje najbolje verzije, ali da je on kao i uvek u stanju da uprkos svemu bude u stanju da se bori za trofeje.

"Njegov borbeni duh omogućava mu da se prilagodi svakiom kontekstu", napisao je Nadal i dao primer četvrtfinala Đoković - Hačanov, u kojem je Srbin počeo veoma nervozno i neprecizno, a onda počeo da dominira duelom. "Sa druge strane, Alkaraz je pun samopouzdanja i u odličnoj je formi, fizički i tehnički. To me podseća ja superiornost koju je Federer pokazao od kraja 2003. godine i pre svega 2004".

"Njegova nepobedivost je bila toliko izražena da smo morali da čekamo dolazak nove generacije da bi se Rodžer našao u nevoljji. Osećam da će se isto, kroz neko vreme, dogoditi i sa Alkarazom", rekao je Toni Nadal.

Komentarišući ono što će odlučiti današnje polufinale, Nadal senior kaže će se više pitati Španac. Prema njegovim rečima, ishod će više zavisiti od preciznosti i "vidovitosti" tenisera iz Mursije, a Novak će biti taj koji će morati da traži 'rupe' kroz koje će se ušunjati u borbi. Nadal veruje da Srbin ne može da se izloži borbi 'jedan na jedan'.

"Ako pokušate da igrate agresivno i velikom brzinom, naići ćete na superiornog protivnika. A, ako odlučite da igrate dosledno, moraćete da budete veoma precizni. U suprotnom, bićete izloženi Karlosovim vinerima. U svakom slučaju, to niko ne bi trebalo da isključi".

Naravno, nije potrebno naglašavati za koga će navijati Nadal, jer Novak u Parizu igra za 23. grend slem trofej i za prvo mesto na "večnoj listi". U ovom trenutku, on i Rafa Nadal izjednačeni su sa po 22 osvojena najveća pehara.