ZANIMLJIVO

BELORUSKINJA ISPALA SA ROLAN GAROSA, PA DOBILA PITANJE O LUKAŠENKU! Sabalenka imala spreman odgovor: "Znate već..."

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Arina Sabalenka dobila je ponov opitaje o Lukašenku, sada je izbegla da odgovori...

Izvor: Profimedia

Arina Sabalenka zaustavljena je u polufinalu Rolan Garosa. Imala je sve u svojim rukama, vodila je sa 5:2 protiv Karoline Muhove i imala meč loptu na servis rivalke. Od tog momenta nije osvojila nijedan gem i ostala je bez šanse da se bori za trofej.

Po završetku meča pojedini novinari na konferenciji za medije ponovo su je pitali o predsedniku Belorusije Aleksanderu Lukašenku i njenoj izjavi od pre nekoliko dana “da ga ne podržava sada, jer ne podržava rat”. Vešto je izbegla to pitanje. “Ne bih da pričam o politici danas. Već sam rekla sve što sam imala na tu temu, imate moju prethodnu izjavu. Dajte mi malo da odmorim od politike”, sa osmehom je odgovorila Arina.

Pohvalila je Karolinu. “Igrala je sjajan tenis, na 5:2 postala je još agresivnija, bila je bolja i mogu samo da joj čestitam. Ja sam tada izgubila ritam, pa svoj servis i nisam uspela da se vratim.”

Već kreće sa pripremama za Vimbldon. “Dobila sam vizu i to je dobra vest. Jedva čekam taj turnir da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis”, zaključila je Sabalenka.