Ostali sportovi

ŽENSKI TENIS NIJE ZA NOĆ? SABALENKA IM POKAZALA DA GREŠE! "Kako udaram tako snažno? Rađajte decu 5. maja!"

Autor Mladen Šolak

Beloruskinja Arina Sabalenka ostvarila pobedu protiv Amerikanke Sloun Stivens

Izvor: Profimedia

Beloruska teniserka Arina Sabalenka, druga nositeljka na Rolan Garosu, plasirala se u četvrtfinale pobedom protiv Amerikanke Sloun Stivens. Iako je meč bio rešen u dva seta, 7:6, 7:5, bila je ovo iscrpljujuća borba dve sjajne teniserke, u kojoj je Beloruskinja u prvom setu ispustila vođstvo 5:1 i dva brejka prednosti. Ipak, našla je snagu da u taj-brejku odluči prvi set, a drugi je rešila brejkovima za vođstvo 3:2 i 5:4, posle kojeg je mirno odservirala za pobedu - bez izgubljenog poena.

Posle meča, u razgovoru za "Eurosport", Beloruskinja se našalila da su se mnogi verovatno zapitali zašto je ženski tenis na programu u večernjem terminu na stadionu "Filip Šatrije". "Možda se nekome nije svidelo što je ženski meč na večernjem programu, možda su neki mislili da ljudi neće doći, ali nadam se da su uživali. Verujem da će sada više pratiti ženske mečeve", rekla je ona.

Na konstataciju Barbare Šet da je udarala snažnije od Alkaraza u njegovoj današnjoj pobedi, Sabalenka je otkrila da su ona i Španac rođeni istog dana, 5. maja, i da je to "najbitnije" za snažnu ruku. "Ne znam, takvi smo po rođenju , delimo rođendan 5. maja, možda ima veze sa tim. Ako planirate decu, planirajte ih 5. maja", nasmejala se Sabalenka.

Beloruskinja će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline.