Šteta

SRBIJA SANJALA 2 TITULE NA ROLAN GAROSU - NIŠTA OD TOGA: Srpkinja sa Kosova ŠOKANTNO eliminisana, a branila je pehar!

Autor Nikola Lalović

Iako su je mnogi smatrali za favoritkinju zajedno sa njenom partnerkom, Kristina Mladenović je ekspresno ispala sa Rolan Garosa!

Izvor: Profimedia

Srbija se nadala da bi na ovom Rolan Garosu mogla da se nada dvema titulama, ali sada je sigurno da to neće biti slučaj! Olga Danilović je ispala u trećem kolu ženskog singla posle velike borbe sa sedmom nositeljkom Ons Žaber, a sada je van turnira i Kristina Mladenović!

Iskusna 30-godišnja teniserka koja nastupa za Francusku branila je trofej u ženskom dublu koji je osvojila prošle godine zajedno sa Karolinom Garsijom, ali je ispala od kineskog para Hsieh - Vang. Zajedno sa Šuai Žang neočekivano je ispala u drugom kolu 6:4, 6:1 i oprostila se od titule. 

Kristina Mladenović je rođena u Francuskoj gde joj je otac Dragan došao 1992. godine kako bi igrao rukomet za Dankirk. On je poreklom sa Kosova, a majka Dženita Helić je Bošnjakinja, takođe rođena u Srbiji i takođe sportistkinja pošto se bavila odbojkom.

Kristina je dugo igrala i singl, ali se specijalizovala za dubl gde je jedno vreme bila i najbolja na VTA listi. Sada je 13. i čeka je veliki pad kada joj se oduzmu bodovi sa Rolan Garosa gde jedva da je odbranila išta od bodova. U karijeri je osvojila šest grend slemova u ženskom dublu, od toga dva Australijan opena i četiri Rolan Garosa. Bila je uspešna i u miks dublu gde ima tri osvojena grend slema. O svom poreklu je uvek govorila sa ponosom, a na ovom Rolan Garosu je na nekim treninzima nosila i patike sa motivima Pariza i Beograda.