Ostali sportovi

TRI CRNOGORSKA POLUFINALISTA U LIGI ŠAMPIONA!

Autor Mirela Ljumić

Beograd je domaćin završnog turnira

Izvor: MN Press

Glavni grad Srbije domaćin je završnog turnira Lige šampiona za vaterpoliste, a nakon četvrtfinalnih mečeva u trci za titulu su i trojica crnogorskih igrača.

Dvojica će biti rivali – Miroslav Perković s Novim Beogradom i Dušan Matković u kapici Barselonete. Pro Reko našeg nekadašnjeg reprezentativca Aleksandra Ivovića sastaće se sa Vuljagmenijem.

Prva se među četiri plasirala Barseloneta, koja je bila bolja od dubrovačkog Juga – 11:9. Matković se nije upisao u strijelce.

Njegov tim čeka duel s domaćinom, Novim Beogradom, koji je savladao Olimpijakos – 13:11. Perković je postigao jedan pogodak za Novi Beograd.

Iznenađenje je priredio Vuljagmeni eliminisavši Brešu – 11:10. Crnogorski reprezentativac Petar Tešanović upisao je 10 odbrana na golu italijanske ekipe.

Pro Reko nastavlja put ka trećoj uzastopnoj tituli prvaka Evrope nakon što je u četvrtfinalu bez većih problema eliminisao Ferencvaroš – 8:4. Aleksandar Ivović se nije upisao u strijelce.

Polufinalni meč Barselonete i Novog Beograda igraće se sjutra od 17 časova, Vuljagmeni i Pro Reko sastaće se tri sata kasnije.

Finale je na programu u subotu.