Ostali sportovi

NAPETO! UKRAJINKA ODBILA DA PRUŽI RUKU: "NEKA IH JE SRAMOTA!" Ceo Rolan Garos priča o njenom potezu protiv Beloruskinje

Autor Mladen Šolak

Ukrajinka Marta Kostjuk odbila je da pruži ruku Beloruskinj Arini Sabalenkoj, a evo kako je reagovala na zvižduke.

Izvor: Profimedia

Meč Beloruskinje Arine Sabalenke i Ukrajinke Marte Kostjuk doneo je očekivane tenzije. Ukrajinka nije htela da pruži ruku aktuelnoj osvajačici Australijan opena, koja se posle poklonila publici, pa shvatila da je pogrešno razumela povike sa terena, jer je pomislila da njoj zvižde, a ne protivnici koja je odbila da joj pruži ruku.

Nakon meča, na konferenciji za novinare, Beloruskinja je očekivano bila upitana i za rat u Ukrajini, kao i mnogo puta do sada. Poznato je da njena zemlja ima bliske odnose sa Rusijom i da je Vladimir Lukašenko najbliži Putinov saveznik, a teniseri iz te države zbog toga igraju bez obeležja, prošle godine nisu mogli ni na Vimbldon, a neretko su suočeni i sa neprijatnostima.

"Niko na svetu, a među njima i ruski ili beloruski sportisti, ne podržava rat. Kako bismo to mogli da radimo? Normalni ljudi to nikad neće podržati", rekla je Sabalenka.

Ukrajinka je za razliku od nje odlučila da ignoriše protivnicu zbog zemlje iz koje dolazi (doduše, Sabalenka živi u Americi), a evo kako je objasnila taj svoj potez, zbog koje su je navijači izviždali. "Moram da kažem da nisam to očekivala. Iskreno, te ljude bi trebalo da bude sramota", rekla je Kostjuk.

Ona trenutno živi u Monaku, sa majkom i sestrom, dok su njeni otac i deda u Kijevu.