Neviđeno

OVO NIJE VIĐENO NIKAD, 2 PUTA SE IGRA ISTI MEČ NA ROLAN GAROSU: Austrijanac izgubio, organizator rekao da se meč ponovi!

Autor Nikola Lalović

Jurij Rodionov i Luka Puj će se baš dobro upoznati na Rolan Garosu ove godine!

Izvor: Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

Dok čekamo da Novak Đoković, Hamad Međedović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Filip Krajinović započnu svoje takmičenje na Rolan Garosu, izašli su i drugi parovi, a jedan je posebno šokantan. 

Sastaće se Francuz Luka Puj i Austrijanac Jurij Rodionov koji su se do sada sastali samo jednom i to upravo sada! Neverovatnom voljom žreba oni će morati da igraju dva puta na istom turniru. 

Zapravo je u kvalifikacijama preko kojih je do glavnog žreba došao i Hamad Međedović par poslednjeg kola bio Puj-Rodionov! Iskusni Francuz se plasirao u glavni žreb Rolan Garosa tako što je savladao Rodionova 1:6, 7:5, 6:0 u uzbudljivom meču punom preokreta, a onda je Belorus sa austrijskim papirima imao sreće i proglašen je za "laki luzera", tj. kao igrač koji je izgubio u kvalifikacijama izvučen je iz bubnja i ubačen u glavni žreb. 

A onda je usleido žreb za prvo kolo Rolan Garosa i tu je za rivala dobio upravo čoveka od koga je upravo izgubio, Luku Puja! Nakon što su u četvrtak odigrali prvi međusobni meč u ponedeljak će odigrati još jedan i to na istom turniru!