Ostali sportovi

OLIMPIJSKI ŠAMPIONI NE MOGU NA SVETSKO PRVENSTVO: Podržavaju Putina i RAT, zato neće osvojiti zlatne medalje!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Dvojica ruskih sportista znali da mogu na Svetsko prvenstvo ako se "odreknu" podrške Putinu, ali to nisu želeli da urade.

Izvor: Instagram/maksim_khramtcov/printscreen

Ruski sportisti Maksim Hramcov i Vladislav Larin neće moći na nastupe na predstojećem Svetskom prvenstvu jer podržavaju politiku Vladimira Putina! Dvojica ruskih tekvondista nisu dobili status neutralnog sportiste za koji su aplicirali ruski takmičari, a razlog za takvu odluku je njihova podrška predsedniku Rusije tokom ratnih dejstava na istoku Ukrajine.

Maksim Hramcov na svom Instagram profilu i dalje ima fotografiju sa prijema kod Vladimira Putina, dok je Vladislav Larin otišao korak dalje pa pored fotografija sa Putinom na svom Instagramu drži i zajedničku fotografiju sa ministrom Sergejem Šojguom. Pogledajte fotografije kojima sportisti pokazuju naklonost državnom vrhu Rusije:

Svetsko prvenstvo će se između 29. maja i 6. juna održati u Bakuu, a na njemu neće nastupati momci koji su među najboljima na svetu u svojim kategorijama. Na Olimpijskim igrama u Tokiju Hramcov je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 80 kilograma, dok je Larin isto to uradio u kategoriji preko 80 kilograma. Takođe, obojica su prethodnih godina osvajali zlatne medalje na Svetskim prvenstvima.

Tekvondo federacija jedna je od retkih koje su dozvolile povratak ruskim takmičarima, ali pod određenim uslovima. Sportisti neće isticati državna obeležja, a eventualno podržavanje rata u Ukrajini značiće njihovu diskvalifikaciju. Sa tim su se susreli Maksim i Vladislav, koji ne žele da se odreknu podrške Putinu.