Tuga!

TALENTOVANI SPORTISTA (19) POGINUO KOD BAHMUTA: Borio se za NAJVAŽNIJI grad u Ukrajini, pa izgubio život!

Autor Dušan Ninković

U Ukrajini žale za nekada talentovanim hokejašem pred kojim je bilo još mnogo godina karijere.

Izvor: Facebook/Федерація хокею України/printscreen

Rat u Ukrajini odneo je još jednu žrtvu među sportistima! U borbama oko Bahmuta, tačnije u ukrajinskom napadu na stacionirane ruske trupe, poginuo je mladi hokejaš Aleksandar Kolonjuk (19), momak od kojeg se očekivalo da napravi veliku profesionalnu karijeru među seniorima.

Kolonjuk je rođen u julu 2003. godine i svojevremeno je sa svojim timom osvojio bronzu na državnom prvenstvu za igrače do 16 godina. Poslednjih sezona igrao je za ekipu "Zmina-Bilij Bars", ali je karijeru prekinuo kako bi se priključio vojsci nakon ruskog napada na istok Ukrajine. Prvobitno se priključio formaciji iz rodne Bele Crkve u Kijevskoj oblasti, da bi poslednjih meseci kao deo 24. bataljona "Ajdar" bio stacioniran u okolini Bahmuta.

Baš tu se trenutno vode najveće borbe - Rusi su zauzeli već deo grada, a ukrajinska vojska nedeljama pokušava da povrati kontrolu nad njim. U jednom od napada u okolini grada, tačnije kod sela Ivanovskoje, život je izgubio i talentovani hokejaš. Od njega se oprostio i Hokejaški savez Ukrajine:

Podsećamo, tokom prethodnih meseci je bilo mnogo sportskih žrtava na ratištu širom istoka Ukrajine. Još na početku rata poginula su dvojica fudbalera od kojih je jedan pogođen u tenku, život je izgubio mobilisani biatlonac, kao i bokser koji je iza sebe ostavio bolesnu majku i baku!