Ostali sportovi

ĐOKOVIĆU PRORADIO INAT POSLE NEOČEKIVANE DRAME! Dimitrov se vratio u meč, a onda je Novak ubacio "u petu brzinu"

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

U trećem kolu ATP turnira u Rimu, sastali su Novak Đoković i Grigor Dimitrov, a u više nego interesantnom meču slavio je srpski as rezultatom (6:3, 4:6, 6:1).

Izvor: Mondo/Slaven Petković

U narednom kolu, Novak će se sastati sa boljim iz meča, Martin Fučovič – Kameron Nori.

Dimitrov je brejkom otvorio današnji meč, ali je Novak odmah u narednom gemu uzvratio istom mjerom. Mučio se Novak sa servisom na početku meča, ali kada je taj segment "proradio", njegov protivnik nije imao čemu da se nada.

Posle nešto lošijeg početka, Novak je uspeo da se konsoliduje, bio je siguran na svom servisu i osvajao gemove bez većih problema. Pitao se Đoković za sve što se dešavalo na terenu, u potpunosti je kontrolisao meč i vrlo lako osvojio prvi set.

A onda, u drugom setu usijledio je pad u igri kod našeg tenisera. Dimitrov je pogađao nevjerovatne udarce, dok Đoković nije ličio na sebe i tako dozvolio protivniku da se u potpunosti vrati u meč.

Upsio je Dimitrov da uspostavi svoj tempo, i sa dva uzastopna brejka osvoji drugi set.

Na svu sreću, pad u Novakovoj igri nije dugo trajao, pa je srpski as u trećem, odlučujućem setu dodao gas i pokazao zbog čega je jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta.

Ponovo je zablistao Novak na terenu, igrao je disciplinovano, napadao protivnika kada je trebalo i sa 6:1 završio treći set u svoju korist.

Ovo je 13. meč srpskog i bugarskog karijera, a Novak je mnogo uspješniji bio u tim susretima, s ozbzirom da je odnio čak 11 pobjeda.

Podsjetimo, Alkaraz je pobedio juče u drugom kolu Mastersa u Rimu i tako obezbedio povratak na čelo ATP liste.