Ostali sportovi

SENZACIJA - IMAMO NOVOG ŠAMPIONA SVETA: Anonimus RAZBIO najvećeg ikada, a onda i četvorostrukog prvaka!

Autor Nikola Lalović

Luka Bresel je novi šampion sveta u snukeru posle neverovatnog turnira koji je imao!

Izvor: Profimedia

Senzacija! Imamo novog šampiona sveta u snukeru, a to je malo poznati 28-godišnji Belgijanac Luka Bresel! On je u finalu Svetskog prvenstva u Šefildu dobio četvorostrukog prvaka sveta Marka Selbija 17:15 u frejmovima, a deluje da se ključni momenat dogodio u pretposlednjem frejmu. Tada je Selbi bio u velikom naletu i smanjio je ogromnu prednost Belgijanca, ali je promašio jedan zicer i dozvolio "Belgijskom metku" kako Bresela zovu da dođe do frejma i kasnije do titule. 

NIje Selbi jedini bivši prvak sveta koji je "nastradao" od mirne ruke Bresela pošto je pre njega Belgijanac dobio i legendarnog Ronija O'Salivena. O'Saliven je vodio 10:6 protiv njega, a na kraju je izgubio 13:10. Tako je i u polufinalu veliki preokret napravio Đahui Si!

Na putu do titule fantastični Bresel dobijao je redom Rikija Voldena, Marka Vilijamsa, Ronija O'Salivena, Si Đahuija i na kraju Marka Selbija za prvu belgijsku titulu šampiona sveta u snukeru. 

Izvor: Profimedia/ColinxPoultneyx PSI

Mark Selbi se oprostio od Svetskih prvenstava i ostaće na pet titula, dok je još jedan velikan koji je završio karijeru Džon Higins koga je u četvrfinalu savladao Selbi.