Ostali sportovi

JAVNI SERVIS IPAK ĆE PRENOSITI MEČ NAŠIH RUKOMETAŠA

Autor Mirela Ljumić

Ranije danas saopšteno je da RTCG neće biti u mogućnosti da prenosi utakmicu između rukometaša Kosova i Crne Gore. Ipak, meč iz Prištine moći ćemo da gledamo na Javnom servisu pošto su "problemi u vezi sa otkupom TV prava su u međuvremenu riješeni".

Izvor: MONDO/Mia Radulović

"Televizija Crne Gore planirala je da prenosi utakmicu Kosovo-Crna Gora u okviru 5.kola, grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, međutim, vlasnik TV prava za ovu utakmicu ali i cjelokupnog ciklusa kvalifikacija na regionalnom nivou je ARENA SPORT koju smo kontaktirali za otkup TV prava, ne samo za večerašnju utakmicu nego i za sve prethodne gostujuće mečeve reprezentacije Crne Gore. Ponuđena cijena vlasnika TV prava za prenos večerašnje utakmice bila je nerealno visoka, višestruko veća od tržišne cijene. Ovo nije prvi put da se RTCG suočava sa ovakvim pristupom regionalnih TV kuća (posebno kada su u pitanju utakmice crnogorskih reprezentativnih selekcija) koje su otkupile najvažnija reprezentativna takmičenja, a TV prava žele da prodaju pod uslovima koji prevazilaze finansijske mogućnosti Javnog servisa", saopšteno je ranije iz RTCG-a.

Ali, prema najnovijim informacijama, problemi ove vrste su riješeni, te će prenos biti na TVCG-u i portalu.

 Utakmica počinje u 20:15, a naši "lavovi" bi pobjedom  i definitivno obezbijedili učešće na novom velikom takmičenju (Evropsko prvenstvo).