Tako je!

NOVAK NIJE USPEO, ALI SRBIN JE ŠAMPION U BANJALUCI; Senzacija u finalu, Duci razbio favorita i lansirao se na ATP listi!

Autor Nikola Lalović

Dušan Lajović je savladao Andreja Rubljova u finalu Srpska opena i stigao je do velike titule u Banjaluci!

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nije Novak, ali Srbija ima šampiona pošto je Dušan Lajović osvojio Srpska open! Nakon senzacionalne pobede nad najboljim teniserom sveta u četvrtfinalu turnira u Banjaluci sada je u tri seta posle velike borbe dobio Rusa Andreja Rubljova 6:3, 4:6, 6:4 u finalu!

Rubljov je branio titulu koju je osvojio prošle godine u Beogradu. Tada je u finalu bio bolji od Novaka, a sada nije ništa mogao sjajnom Lajoviću. 

Nakon što je spasio tri brejk lopte u prvom gemu na meču srpski teniser je mnogo bolje zaigrao i do kraja prvog seta sa lakoćom osvajao gemove na svoj servis. U četvrtom gemu prvog seta viđena je prava drama, ali posle četiri odbranjene brejk lopte Rubljev se slomio i tu je i izgubio prvi set. Ipak Rus se vratio pošto je odmah na startu drugog seta uzeo brejk. Uspeo je to da vrati Duci, ali je u samom finišu seta opet izgubio gem na svoj servis i otišlo se u treći set. Tu je dva puta zaredom brejknuo rivala, poveo sa 5:1 i nije bilo povratka, iako je Rubjov uspeo da smanji na 5:4.