Ostali sportovi

NOVAK GA POZVAO NA TURNIR, ON PRIČAO O RATU U BOSNI I ROŠTILJU! Japanac ŠOKIRAO slikom pred meč! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Ako je Japanac Taro Danijel pojeo sve što je naručio u restoranu, teško da će moći da se dobro pokaže u prvom kolu Srpska opena.

Izvor: instagram/tarodaniel

Japanac Taro Danijel stigao je u Banjaluku gde će igrati na Srpska openu, a trenutno 98. igrač sveta pokazao je da zna gde je došao, On je na svom instagram profilu pisao o ratu u Bosni i Hercegovini, patnji kroz koju je prošao narod u toj državi, ali i o hrani!

"Po prvi put bu životu ja sam u Banjaluci u Bosni i Hercegovini. Ovo je država koja je mnogo patila u skorijoj prošlosti i često nije dovoljno priznata. Rat u Bosni se završio 1995 godine i odneo je najviše žrtava od svih jugoslovenskih ratova. Velika je čast da učestvujem u jednom od najvećih sportskih događaja u istoriji ove države. Nadam se da će naša igra doneti bar malo radosti lokalcima", napisao je Taro Danijel, a onda je priložio sliku iz restorana i prokomentarisao je: 

"P.S. Na petoj slici se vidi da ovde služe najveće porcije hrane", napisao je on, a uz to priložio sliku iz jednog banjalučkog restorana sa gomilom roštilja ispred njega. Pogledajte: 

Izvor: tarodaniel/instagram

Taro Danijel je rođen u Njujorku, a pošto mu je otac Amerikanac a majka Japanka tokom detinjstva se često selio i živeo je u Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu i u Španiji. U prvom kolu Srpska opena će igrati sa Aleksom Molčanom, Slovakom koga sada trenira Marjan Vajda, dugogodišnji trener Novaka Đokovića. 

Danijel je u karijeri najviše rangiran bio kada je bio 64. na svetu, a pamtimo ga iz njegovog jedinog meča sa Novakom Đokovićem. Igrali su 2018. godine na Indijan Velsu kada je Japanac trijumfovao 7:6, 4:6, 6:1.