Ostali sportovi

RAZVEO SE, PROGLASIO BANKROT, PA SMRŠAO 40 KILOGRAMA! Nevjerovatna priča poznatog sportiste: Jeo sam i pio bez prestanka

Autor Nemanja Stanojčić

Poznati snuker igrač Mark Alen proglasio je bankrot, razveo se, pa smršao 40 kilograma za 10 mjeseci.

Izvor: Profimedia

Ukoliko pratite snuker onda vam je dobro poznao ime Mark Alen (37). Njegova životna priča i sve kroz šta je prošao u razmaku od samo godinu dana može da bude inspiracija za mnoge. Uspio je da smrša 40 kilograma za 10 mjeseci i to posle razvoda i proglašenja bankrota.

Sve je krenulo od jednog turnira u junu prošle godine kada se jedva kretao oko stola za snuker. "Nisam se osjećao dobro, nisam mogao da hodam oko stola, čuo sam svoj dah, odlučio sam da pružim sebi šansu. Uživao sam na tom turniru i posle toga sam nekoliko nedelja bez prestanka jeo i pio. Tada sam samo spustio glavu dole i prelomio, promijenio sam životne navike, izgubio 40 kilograma i više ne gledam u vagu", rekao je Alen.

Prije svega toga se razveo i proglasio bankrot. "Sramota me je na šta sam sve trošio pare, pretplatio sam svaki dio svog života, bankrot je bio jedini izbor. Zaradio sam oko tri i po miliona dolara u ovom sportu i sve sam trošio maltene odmah posle zarade. Ništa nisam čuvao, onda je došao razvod i sve sam morao da platim. Da mogu da vratim vrijeme, pametnije bih trošio novac"

Lekcije je izgleda naučio i napravio je velike promjene. "Odavno nisam bio u ovako dobroj formi, vjerovatno sam prije 15 i više godina izgledao ovako. Provodim dosta vremena u teretani i pokušavam da se riješim viška kože posle mršavljenja. Gubitak kilograma mi pomaže u snukeru, ali i u životu", zaključio je Alen. Pogledajte i kako je nekad izgledao:

Izvor: Profimedia