Ostali sportovi

SENZACIJA U MONTE KARLU, MUSETI IZBACIO ĐOKOVIĆA!

Autor Mirela Ljumić Izvor Kurir

Fenomenalni Italijan napravio je danas rezultat karijere izbacivši nakon preokreta Novaka Đokovića u osmini finala mastersa u Monte Karlu (4:6, 7:5, 6:4).

Izvor: Profimedia

Meč je na početku trećeg seta bio prekinut zbog kiše, pa su teniseri završili sjajan duel tek 4 sata po izlasku na teren.

Servis ovog popodneva nije bio prednost nijednom teniseru, ali je posebno čudno koliko je taj segment igre bio slab kod srpskog tenisera.

Činilo se na momente da je Novak koristio iskustvo i da se lakše prilagodio teškim uslovima... Uz kvalitet koji je svakako na njegovoj strani, došao je do prvog seta.

Nije bilo previše lijepih poena, osim u rijetkim trenucima kada je snažan vjetar mirovao, a zaista je neobično da se na ovakvom nivou u muškom tenisu sretne ovoliki broj brejkova.

Đoković je od starta davao jasne znake nervoze zbog nemogućnosti da odigra onako kako želi, ali je uspio je koliko-toliko da se smiri i privede nekako ludi prvi set kraju.

Međutim, u nastavku su se dešavale još čudnije stvari... Brejk za brejkom, preokret za preokretom.

Pri rezultatu 4:3 za Novaka, na servisu Musetija, došlo je do ozbiljne rasprave srpskog tenisera i sudije koja je sišla sa stolice i tvrdila da loptica nakon udarca Musetija nije izašla u aut.

Đoković je bio u pravu, ali nije uspio to da objasni sudiji, nakon čega je izgubio gem, pa onda i sledeći na svom servisu.

Museti je imao 5:4, servirao je za osvajanje drugog seta, ali to nije uradio uspješno. Đoković se izvukao iz teške situacije, napravio je brejk i produžio drugi set.

Po povrtaku igrača na teren nakon pomenute pauze na početku trećeg set Museti je bio mnogo bolji, zasluženo zabilježio najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri koju su začinile i suze radosnice mladog Italijana.

U narednoj rundi očekuje ga Janik Siner, koji je danas, takođe nakon preokreta, u 3. seta savladao Huberta Hurkača.