Kraj!

DOMINIRAO, IMAO NEBESKE SKOKOVE, PA POKUPIO SVE TITULE - OSIM JEDNE: U poslednji čas pokvarena žurka apsolutnog šampiona

Autor Nikola Lalović

Na Planici je Štefan Kraft uspeo da uzme titulu u ski letovima, što znači da će Halvor Egner Granerud ostati bez jedne titule ove sezone. Sve ostale je uzeo!

Izvor: Profimedia

Završena je sezona ski skokova! Nakon što je prvog dana otkazano takmičenje na Planici zbog lošeg vremena i udesa jednog skakača, drugog dana održana je samo jedna serija skokova i na podijumu su se našli pobednik Štefan Kraft, drugoplasirani Halvor Egner Granerud i na trećem mestu domaći takmičar Timi Zajc. Drugog dana smo konačno videli dve serije skokova i Slovenci su se radovali jer je Zajc ovoga puta bio prvi, a Anže Lanišek drugi, dok je Kraft uzeo bronzu, 

Na kraju se najviše radovao Halvor Egner Granerud koji je i zvanično podigao kristalni globus i uzeo je titulu u generalnom plasmanu sa 2.128 bodova, daleko ispred drugoplasiranog Štefana Krafta sa 1790 i trećeg Anžea Lanišeka sa 1.679 bodova.Granerud je uspeo da osvoji i "Novogodišnju turneju", kao i "Raw Air" turneju po Norveškoj, a jedina titula koja mu je izmakla je ona u ski letovima pošto je Štefan Kraft uspeo da sa 480 bodova, 30 više od njega uzme taj trofej. Sveukupno je od nagrada ove sezone Granerud inkasirao 445.000 evra, Kraft 309.00, a Lanišek 230.000 kao i David Kubacki.

Kada je reprezentativno takmičenje u pitanju Austrija je još jednom bila bez premca sa 7093 boda, daleko ispred Norveške sa 5.631 i Slovenije sa 5.573 boda. Poljaci su bili četvrti, Nemci ne mogu biti zadovoljni sa petom mestom, a Japan je imao užasnu sezonu i završio je kao šesti sa 2.035 bodova.  Do sledeće zime šampionske titule nosiće Halvor Egner Granerud i Austrija!