Ostali sportovi

HAOS U FORMULI JEDAN - TRI PREKIDA, RESTART I MOMENAT ZA ISTORIJU! Drama u Australiji i pobjeda Ferstapena!

Autor Nemanja Stanojčić

Nevjerovatna trka Formule 1 u Australiiji..

Izvor: Profimedia/Xavi Bonilla / DPPI

Ludilo na trci Formule 1 u Australiji, viđena su tri prekida, izlazak bezbjednosnog vozila, isticanje crvene zastave, restart trke zbog svega. Na kraju, pobeda Maksa Ferstapena ispred Luisa Hamiltona i Fernanda Alonsa koji je zbog kazne Sainza na kraju ipak završio na podijumu.

Holanđanin iz Red Bula je tako prvi put u karijeri uspeo da slavi na ovoj stazi i da upiše drugu pobedu u sezoni i 37. u karijeri. Iza njega bio je Hamilton (Mercedes), pa Alonso (Aston Martin), a iza Španca ostali su Lens Strol (Aston Martin), Serhio Perez (Red Bul), Lando Noris (Meklaren), Niko Hulkenberg (Has), Oskar Pijastri (Meklaren), Žau Guaj (Alfa Romeo) i Juki Cunoda (Alfa Tauri).

Najveća drama dogodila se na dva kruga pre kraja, veliki broj vozača učestvovao je u haosu koji je nastao, to su uspjeli da izbjegnu Ferstapen i Hamilton. Uz to je Šarl Lekler (Ferari) drugi put odustao u tri trke ove sezone, ovog puta je izleteo sa staze. Onda je i Džordž Rasel (Mercedes) završio trku, jer mu se zapalio motor i zbog toga je bilo istaknuto virtuelno vozilo bezbednosti, a onda je i kevinMagnusen (Has) ostao bez točka i tada se dogodio još jedan prekid i treće nastavljanje trke. Karlos Sainz trebalo je trku da završi kao treći, ali je kažnjen sa pet sekundi, pa je Alonso završio na podijumu. Naredna trka vozi se u Azerbejdžanu 30. aprila.