TEŠKO MU JE

PROPIO SE ZBOG DEPRESIJE, SPAVAO SAT DNEVNO! Ispovest francuskog tenisera iz TOP10: Kad sam video da umiru...

Autor Milutin Vujičić

Poznati francuski teniser Luka Puj otkrio je sa čime se sve borio prethodnih godina.

Izvor: Profimedia

Francuski teniser Luka Puj (29) važio je za jednog od najvećih talenata u svom godištu, međutim nije ostvario pun potencijal zbog brojnih povreda, ali i drugih problema sa kojima se suočavao i nije želeo da za njih zna javnost. Iako je 2018. godine uspeo da uđe u TOP10, njegov pad je bio strmoglav, nestao je iz najboljih sto, potom je još "tonuo" i nestao je sa velike scene zbog kojih se preispitivao i borio sa depresijom.

"Mnogi ne znaju, ali ja sam dve nedelje bio u bolnici u Nici u hiperbaričnoj komori kako bi mi to pomoglo da mi rana zaraste brže. Bio sam okružen bolesnim ljudima, koji umiru, koji su u terminalnoj fazi kancera, a ja sam tamo bio zbog slomljenog rebra. To može da pomogne da stavite stvari u perspektivu, ali mene je to dotuklo", rekao je Puj za francuski list "L'Ekip".

Priznao je da je depresija bila traumatično iskustvo jer je posle Rolan Garosa i Vimbldona počeo da spava po sat vremena i konstantno je pio, a sve se promenilo kada je video fotografiju svoje kćerke na telefonu. "Tada sam bio sa trenerom Feliksom Mantiljom. Ušao sam u sobu i počeo da gledam u plafon, tonuo sam u nešto užasno. Svakog jutra, Feliks bi me pitao, ‘ti ne spavaš?’. ‘Da, da, imam alargije, na grinje, na polen, travu’, odgovarao sam i lagao sam ga... Zatvarao sam se u sebe, nisam nikom pričao. Jer nisam od onih momaka koji mnogo govore".

Nakon svega, tenis je postao sve naporniji za njega i dolazio je iscrpljen i priznaje da je doneo odluku da pauzira karijeru jer veruje da bi suprotnom "završio u ludnici".

Puj je polako počeo da se vraća i nastupio je na čelendžerima u Tajlandu i Francuskoj, dok se nada da će povratiti formu uoči Olimpijskih igara 2024. godine u Parizu. Od rezultata koje pamtimo, čuveno je polufinale Australijan opena 2019. godine protiv Novaka Đokovića (kada ga je Nole "počistio" kao od šale 6:0, 6:2, 6:2), dok je nastupio i u četvrtfinalima Vimbldona i US Opena 2016. godine.