Ostali sportovi

DANILOVGRAĐANI OSVOJILI MAKEDONIJU!

Autor Mirela Ljumić

Karatisti danilovgradske Iskre osvojili Grand prix Makedonija koji je okupio 797 takmičara iz 76 klubova iz 10 zemalja.

Izvor: Danilo Jauković

Uspjeh čini jos većim činjenica da su skoro svi takmičari koji su nastupili radili finalne meceve a imalo je kategorija koje su brojale i po 40 takmìčara. Na ovom turniru danilovgrađani su osvojili 12 zlatnih medalja 8 srebrenih i dvije bronzane medalje.Drugo mjesto zauzeo je klub "Kizame"koji je i organizator turnira koji je osvojio 7 zlatnih,2 srebrne i 3 bronzane medalje.

Na ovom turniru danilovgradski lavovi su nastupili sa 19 takmičara u 25 kategorija.
Trener Vuk Žarić ne krije zadovoljstvo nastupom u Skoplju svojih takmičara i naglašava da je u Skoplju bio samo dio ekipe.Mlada postava je ucestvovala na turniru u Pljevljima "Pljevlja Open 2023" gdje su takođe zavrijedili pažnju osvajanjem 5 zlatnih, 3 srebrne i 9 bronzanih medalja.Na ovom turniru učešće je uzelo 639 takmicara iz 24 kluba iz 6 zemalja.

Rezultati koje postižemo govore da radimo dobre stvari u klubu.Svakom djetetu pristupamo sa najvećom pažnjom i izvlačimo iz njih ono najbolje sto se pokazalo da pravi razliku u odnosu na konkurenciju. Sada smo u zavrsnoj fazi priprema za prtstojeće prvenstvo drzave za djecu koje nas ocekuje za dvije nedelje u Bijelom Polju.Nakon toga imamo svjetsku ligu u španskoj La Corunji koja nas čeka za mjesec dana pa se nadamo da ćemo i na tim takmicenjima pokazati potencijal nasih takmičara-ističe Vuk Žarić.