Kakav lik

MEDVEDEV PRIJETIO SUDIJI NA INDIJAN VELSU - "OSTAĆU 25 MINUTA U TOALETU": Igra u strašnoj formi, a ne može bez skandala!

Autor Dušan Ninković

Ruski teniser pravio skandal iako nije bilo nikakve potrebe za tim, a njegov predlog jedan je od najluđih koje smo čuli u svjetskom teniseru.

Izvor: Twitter/screenshot/_fazahsn_

Ruski teniser Danil Medvedev pronašao je formu po kojoj je bio prepoznatljiv - žrtva mu je u Dubaiju bio Novak Đoković - ali to što dobro igra ne znači i da će promijeniti navike. Jedan od najspecifičnijih tenisera današnjice napravio je mali skandal i na meču protiv bjeloruskog tenisera Ilje Ivaške, na turniru u Indijan Velsu.

Njih dvojica su tamo igrali tri seta prije nego što se Rus izborio za meč protiv Saše Zvereva u sledećem kolu, a susret je obilježila i rasprava Danila Medvedeva i Mohameda Lajanija. Smatrao je ruski teniser da zbog toga što je teren sporiji nego što bi on želio ima pravo da se čak 25 minuta zadrži u toaletu!  

"Otići ću do toaleta i pi*kiću sporo kao ovaj teren. Biće mi potrebno 25 minuta. Teren je spor, pa ću i ja biti spor", rekao je Danil Medvedev, što se nije dopalo sudiji Mohamedu Lajaniju. "Moraš da prihvatiš to, ti si profesionalac", odgovorio mu je sudija u stolici, što je samo dodatno razbijesnilo Danila, koji je nastavio: "Ne prihvatam ovo. Piše da je ovo tvrda podloga, a nije tvrda podloga". Ovako je izgledao njihov razgovor: 

Inače, Danil je fantastično počeo sezonu na betonu i već se okitio titulama na tri turnira. Nakon što je u Adelejdu izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu, a zatim razočarao na Australijan openu ispadanjem u trećoj rundi od Sebastijana Korde, Medvedev se "dozvao pameti". U tri uzastopne nedelje osvojio je turnire u Roterdamu, Dohi i Dubaiju, što je bilo dovoljno za povratak u svjetski vrh, ali i za ulogu favorita na američkoj turneji.