Ostali sportovi

ŠOLA: ODLUČILO JE TO ŠTO SMO POSLIJE 40 MINUTA NAPRAVILI NEKOLIKO TEHNIČNIH GREŠAKA!

Autor Anđela Pešić

Crnogorska reprezentacija ima strahovito mnogo prostora za napredak, konstatovao je selektor “lavova” Vlado Šola nakon dvostrukog poraza od Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Izvor: MONDO

Nakon egal borbe i tijesnog poraza u Morači u četvrtak, naš nacionalni tim je u Sloveniji igrao sasvim solidno do 37.minuta, a onda dozvolio rivalu seriju 9:2 kojom je meč i bio riješen.

"Odlučilo je to što smo poslije 40 minuta napravili nekoliko tehničkih grešaka, a mnogo nam je nedostajao Nebojša Simić i njegova podrška u tim momentima. Promašili smo mnogo čistih zicera, loše smo igrali i sa igračem više. Vrlo sam zadovoljan angažmanom cijele ekipe, niko nije podbacio u tom smislu, ali neke stvari nijesmo dobro taktički odradili, a imali smo i peh što je njihov golman u jednom momentu počeo da brani sjajno da brani i to je napravilo razliku", kazao je Šola.

,,Lavovi“ su sada na polovičnom učinku u kvalifikacijama (2-2), u aprilu će protiv Kosova i BiH imati šansu da ovjere odlazak na EP, što se ne dovodi u pitanje.

"S obzirom na to da smo u prvom meču sa Slovenijom sami sebe pobijedili, to govori da možemo da se nosimo s ozbiljnim ekipama. Utisak je da imamo strahovito mnogo prostora za napredak, kao i širinu mladih igrača koji su antropometrijski vrlo zanimljivi i moramo ih što više forsirati dok ne sazriju, što bi trebalo da prođu u ovim kvalifikacijama i onda da se spremamo za Evropsko prvenstvo", naveo je Šola.

Možda ce vas zanimati