Ostali sportovi

PORAZ RUKOMETAŠA NA DEBIJU ŠOLE, SLOVENIJA BOLJA U GOLEADI U "MORAČI"

Autor Mirela Ljumić

Naša muška rukometna reprezentacija poražena je od Slovenije u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 31:29.

atmosfera u morači
Izvor: MONDO

Počeli su "lavovi" furiozno, pa su na krilima sjajne atmosfere nakon 2 gola iz kontre Miloša Vujovića stekli rano vođstvo od 6:2, koje je natjeralo Zormana na prvi tajm aut.

Slovenci su poslušali savjete svog trenera, te mini-serijom od 3:0 natjerali Vlada Šolu na istu reakciju.

Nakon duže pauze na teren se vratio Stefan Čavor, a upravo je njegov gol u 15. minutu vratio našoj selekciji "+4" (9:5).

Novi pogodak odličnog Vasilija Kaluđerovića donio je rekordnih 5 razlike, ali su Slovenci do kraja poluvremena uspjeli u potpunosti da se vrate.

U tome im je pomogao i (ne)zaslužen direktan crveni karton Miloša Vujovića, koji je krilu Berlina pokazan 2 minuta pred odlazak na odmor. Čavor je u poslednjem napadu poluvremena pogodio za 14:14.

 U nastavku se krenulo ritmom gol za gol, a u 37. minutu su i Slovenci (zbog 3. isključenja) dobili crveni karton. Ipak, to ih nije obeshrabrilo, već su preko raspoloženog Vlaha uspjeli da dođu do 2 gola prednosti.

Isključenog Vujovića fenomenalno je odmijenio Aleksandar Bakić. On je pored sjajnog izdanja u odbrani u 44. minutu iz kontranapada svojim 2. golom vratio domaćima "+2".

10 minuta prije kraja danas inspirisani Novak pogađa za 24:24, i tako najavljuje neizvjesnu završnicu.

U 55. minutu kod neriješenog rezultata viđen je i 3. crveni karton - Domen Novak je u lice udario Vasilija Kaluđerovića, i omogućio našima dvominutnu brojčanu prednost koju nikako nismo uspjeli da valorizujemo (Slovenija je preko Vlaha i Mahuca stiže do 29:27).

Čavor je brzo smanjio na gol razlike, ali nakon tajm-auta Zormana Cehte je završio sjajnu akciju i najavio trijumf gostiju. Minut i po prije kraja Branko Vujović je iskoristio penal, ali su Slovenci u sledećem napadu napravili faul i dozvolili našima novu priliku.

Nažalost, uslijedila je brzopletost Crnogoraca koja je rezultirala izgubljenom loptom, a kada je Dorin pola minuta prije kraja pogodio za 31:29, pobjednik je bio izvjestan. Konačnih 32:29 postavio je Janc, pogotkom u praznu mrežu.

"Suvišno" je i spominjati da je jedan od najboljih u našim redovima bio Nebojša Simić sa 13 odbrana.

5 golova postigli su Branko Vujović i Vasilije Kaluđerović, 4 su djelo Vuka Lazovića koji je odigrao sjajno u oba pravca, dok su po 3 dali lijeva krila, Vujović i Bakić.

Zanimljivo, ovo je prvi poraz naših rukometaša kada igraju u dvorani "Morača".

Narednu utakmicu isti rivali odigraće u nedelju u Kopru, a meč će početi u 18:30.

Primjećen je i pečat rada Vlada Šole, u vidu prisustva 2 ljevaka u bekovskoj liniji (i Čavor i Vujović), ali i odsustvo Radojice Čepića u ofanzivi.