Ostali sportovi

NOVAK IZGUBIO - NIŠTA OD FINALA I TITULE! Prvi Đokovićev poraz ove sezone, Medvedev se pitao ZA SVE!

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta pao u polufinalu turnira u Dubaiju i oprostio se od titule koju je pet puta osvajao. Naišao je na boljeg rivala ovog petka.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković izgubio je od Danila Medvedeva u dva seta u Dubaiju (4:6, 4:6) i ostao bez finala. Tamo će igrati njegov današnji protivnik i veliki rival i Andrej Rubljov. Nole je naravno imao šansu, ali je Rus u polufinalu kontrolisao meč od početka do kraja i nanio srpskom asu poraz posle 20 uzastopnih pobeda.

"Kad igrate najbolje protiv Novaka, niste sigurni da ćete pobjediti", rekao je Medvedev posle meča i ukratko sažeo ono što se dogodilo u Aziji. Rus je sticao prednost brejkovima, Đoković je nalazio način da mu se suprotstavi, pa i da mu zaprijeti u drugom setu, ali ništa nije moglo da izbaci Medvedeva iz ritma.

Pred Novakom je sada povratak u Beograd i po svemu sudeći pauza tokom turnira u Americi (Indijan Vels i Majami), što znači da bi Đoković mogao da ostane kod kuće do početka sezone na šljaci i tradicionalnog turnira u Monte Karlu. Odluka o njegovom eventualnom putu u SAD mogla bi da bude definitivna veoma brzo i nadamo se da će dobiti izuzeće od tamošnjih vlasti.