Drži se!

UŽASAN PAD SLOVENCA NA PLANICI - KATASTROFA ZA PREVCA: Okrenuo se u vazduhu, pao posle 70 metara i završio u bolnici!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Težak pad jednog od najboljih ski skakača u istoriji našeg regiona.

Izvor: Youtube/skoki narciarskie i sport/printscreen

Strašne vesti stižu sa Planice! Poznat sportista Peter Prevc, jedan od najboljih ski skakača u istoriji Slovenije doživeo je težak pad tokom treninga pred Svetsko prvenstvo. On je odmah nakon izletanja sa rampe izgubio kontrolu nad skokom, zavrteo se u vazduhu i zatim veoma snažno pao na zemlju!

Iako se padovi u ovom sportu dešavaju, ovakav se stvarno ne viđa često. Prevc nije pao ni unapred ni unazad već bočno, što je dodatno moglo da pogorša situaciju kada udari u tlo. На срећу, prve informacije sa lica mesta kažu da je svestan i da je mogao da komunicira na putu do bolnice. Pogledajte kako je to izgledalo:

Kao jedan od uzroka pada navodi se desna skija, odnosno problemi sa kopčama na njoj. moguće je da je ona "otkazala" i da je zbog toga Peter izgubio kontrolu u najvišoj tački leta, a na kraju završio na sedamdeset metara od skakaonice koju odlično poznaje. Kao jedan od najboljih slovenačkih skakača Peter Prevc je bezbroj puta leteo na ovom istom mestu.

On je godinama bio i rekorder "Letaonice bratov Gorišek", a u petak je trebalo da nastupi na Svetskom prvenstvu u skokovima sa velike skakaonice. Zbog pada koji je doživeo danas neće moći to da uradi. Ovo je uznemirujući snimak sa Planice:

Peter Prevc pad na Planici
Izvor: Youtube/skoki narciarskie i sport