Ostali sportovi

NOVAK NIJE NAJBOLJI IKAD - DALEKO JE OD REKORDA: Đoković srušio Štefi Graf, ali hejteri sad kažu: Amerikanac je bolji!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Kako Novak Đoković obori rekord, tako njegovi hejteri izmisle novi. Nije problem, pašće i ovaj!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković je ove nedelje uspeo da ostane sam na vrhu ATP liste, posle poraza Karlosa Alkaraza u finalu turnira u Rio de Žaneiru od Kamerona Norija. Ovaj ponedeljak mu je 378. na čelu ATP liste i tako je neverovatni Srbin nastavio da obara rekorde koji se stavjaju pred njega. Pre više od godinu dana je postao apsolutno najbolji teniser svih vremena pošto je oborio rekord Rodžera Federera po broju nedelja na čelu ATP liste. Mislilo se dugo da je 310 nedelja koliko je Federer bio prvi nedostižno i da će zauvek ostati upisano u istoriju tenisa, ali jedan momak iz Srbije mislio je drugačije. 

Ipak, onda su se teniski stručnjaci setili da ipak to nije apsolutni rekord! Iako nije za poređenje, uporedili su Novaka sa Štefi Graf i postavili novu granicu na 377 nedelja, koliko je legendarna Nemica bila na vrhu VTA liste. Sada je i taj rekord oborio Novak, a da tokom pandemije virusa korona nije ostao bez 22 nedelje na vrhu koliko je ATP lista bila "zamrznuta", sada bi slavio 400 nedelja na vrhu. Ipak, najveći Novakov kritičar i hejter među novinarima Amerikanac Ben Rotenberg setio se da ni 378 nedelja nije dovoljno! 

"Stvari su komplikovane za Nvaka Đokovića, kao što ste verovatno i čuli, ali on nije prestao da bude najbolji igrač na ATP turu i prestigao je rekord Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu u profesionalnom tenisu u singlu sa 378. nedelja kao broj jedan", napisao je on, a onda se setio da ponovo uporedi neuporedivo!

OPET IZMIŠLJAJU REKORD AMERIKANCA! 

Kao što je nedavno jedan teniski portal uspeo da izračuna da Novak Đoković nije najbolji teniser sveta ikada već je to Amerikanac Bil Tilden, sada je Rotenberg izvukao iz rukava novu američku legendu! Problematični i kontroverzni Tilden jeste bio dominantan dvadesetih i tridesetih godina dvadesetog veka, ali ATP lista tada nije postojala i nije moguće uopšte upoređivati tadašnji tenis sa "Open erom". Sada je Rotenberg uporedio singl i dubl!

"Sledeća meta, ako hoće da je juri? Majk Brajan koji ima neverovantih 506 nedelja na vrhu ATP liste u dublu", napisao je Ben Rotenberg.

Ovaj 44-godišnji Amerikanac završio je karijeru 2020. godine, a igrao je skoro isključivo dubl. Prvo godinama sa bratom blizancem Bobom Brajenom, a onda pred kraj karijere sa visokim sunarodnikom Džekom Sokom, ukupno je osvojio 18 grend slemova, igrao još 14 finala i bio na vrhu čak 506 nedelja. U miks dublu ima još četiri grend slem titule, tako da ima jednak broj grend slemova kao Novak - 22, ali da li je moguće upoređivati singl i dubl tenis? Za neke, očigedno jeste...

Iako ovaj rekord deluje nedostižno, jer Novaku treba još tri godine vladanja svetskim tenisom da ga prestigne, mnogo puta smo videli da on pomera granice. Možda ovakve izjave ponovo "zapale vatru" u njemu. Nemojte se čuditi ako za nekoiko godina, kada se već zaboravi na ovaj tvit Bena Rotenberga osvanu tekstovi kako je Novak Đoković oborio još jedan rekord - rekord Majka Brajana!