Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ NIJE NOMINOVAN, KO ĆE OSVOJITI NAGRADU LAUREUS?

Autor Mia Radulović Izvor CdM

Više od hiljadu novinara iz cijelog svijeta je izabralo šestoro sportista za svaku od sedam nagrada koje će biti dodijeljene u aprilu.

Izvor: Eurosport/Screenshot

Presitižna nagrada Laureus se dodjeljuje za najbolje sportiste za prošlu godinu.

U muškoj konkurenciji su kandidati atletičar Armand Duplantis, koji je prošle godine pored zlatnih medalja tri puta popravio svoj svjetski rekord u skoku s motkom, prvak svijeta u fudbalu sa Argentinom Lionel Mesi, te Maks Ferstapen, šampion Formule 1, NBA košarkaš Stef Kari, Kilijan Mbape i Rafael Nadal.

Kod žena je favoritkinja plivačica Kejt Ledecki, koja je na SP u Budimpešti osvojila četiri zlatne medalje.

Nagradi se nada i atletičarka iz SAD Sidni Meklafin, koja je na SP u Judžinu osvojila dva zlata i dva puta rušila svoj svetski rekord na 400 metara s preponama.

U igri su i atletičarka sa Jamajke Šeli En Frejzer-Prajs, poljska teniserka Iga Sfjontek, skijašica Mikaela Šifrin i španska fudbalerka Aleksija Puteljas.

Objavljeni su i kandidati za najbolju ekipu.

Za nagradu se bore fudbalska reprezentacija Argentine, fudbaleri Real Madrida, NBA prvaci Golden Stejt Voriorsi, ženska fudbalska reprezentacija Engleske, francuska ragbi selekcija, kao i Red Bul tim iz Formule 1.

Kandidati za otkriće godine su fudbalska reprezentacija Maroka, španski teniser Karlos Alkaras, kazahstanska teniserka Jelena Ribakina, američki klizan Nejtan Čen, američki golfer Skoti Šefler i nigerijska atletičarka Tobi Amusan.