TEŠKA POVREDA!

KATASTROFA ZA RAFAELA NADALA! OPET OTKAZUJE TURNIRE: Bliži se šljaka, a Španac "ne šljaka" - kada će moći da igra?

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Španski teniser i trenutno 6. igrač sveta Rafael Nadal ima povredu zbog koje neće biti u mogućnosti da izadje na teren ni na turnirima po Americi. Nadal neće nastupati na egzibicionom turniru u Las Vegasu, koji bi trebalo da bude uvertira za ostale turnire.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal, trenutno šesti igrač sveta ima povredu zbog koje neće moći da igra još neko vreme. Rafa je otkazao nastup na turniru egzibicionog karaktera u Las Vegasu, na kom još nastupaju njegov sunarodnik Karlos Alkaraz i Amerikanci Tejlor Fric i Frensis Tijafo. Ova povreda će mu verovatno onemogućiti igranje na Indijan Velsu koji se igra samo nekoliko dana nakon Vegasa, dok je i nastup u Majamiju pod znakom pitanja.

Sigurno da Nadalu ovo nikako ne ide u prilog, nakon što je rano ispao sa Australjan Opena u drugom kolu. Postoje naznake da će "Bik sa Majorke" stisnuti zube za Majami, kako ne bi propustio priliku da osvoji još neke bodove pred sezonu šljake, njegove omiljene podloge, na kojoj je osvojio sve.

Ako se Španac na kraju ipak odluči da ne igra po svaku cenu u Majamiju, onda postaje izvesno da želi da se oporavi za sezonu šljake i masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu, a pre svega na Rolan Garosu. Rafa prošle godine nije osvojio nijedan masters na šljaci i sigurno da mu je i to dodatni motiv iako je fokus na grend slemu.

Na drugom grend slemu sezone Nadal želi da se ponovo osamostali kao rekorder po broju titula. Nadalu ove sezone ne ide baš najbolje i sigurno da je gladan trofeja, nakon što se Novak Đoković izjednačio sa njim osvajanjem 22. grend slem titule pobedom u Melburnu.