Ostali sportovi

MATIJA, BRATE MOJI! I Novak Đoković poslao poruku Hrvatu - NISI ti još za kancelariju! (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Hrvatski teniser postao senzacija sa 33 godine. I Novak Đoković mu poslao poruku.

Izvor: Twitter/ATPMediaInfo/MN Press

Hrvatski teniser Matija Pecotić, nekadašnji sparing-partner Novaka Đokovića, igra najbolje u karijeri sa 33 godine i pobedom na turniru Delrej Bič oduševio je ceo svet - pa i Noleta. Nakon spektakularnog rezultata 784. tenisera sveta, koji inače radi u jednoj investicionoj firmi, Đoković mu je poslao poruku na Instagramu: "Matija, brate moj! Nisi ti još za kancelariju. Vidimo se na terenu uskoro".

Pecotić je rođen 1989. godine u Beogradu, odrastao je na Malti i studirao je na čuvenom Prinstonu, gde je bio najuspešniji teniser u istoriji tog univerziteta. Profesionalac je postao 2014. godine, a leto pre toga pomogao je Novaku Đokoviću kao levoruki sparing-partner, dok se Nole u Americi spremao za duel protiv Rafaela Nadala. Njegovi najbolji rezultati stigli su ovog proleća, kada je na turniru u Delrej Biču pobedio Džeka Soka, nekada osmog tenisera sveta.

Prethodnih godina, dok se povremeno pojavljivao na turnirima, Pecotić je radio na svojoj poslovnoj karijeri i zanimljivo je da je i na aktuelni turnir dolazio nakon što bi završio smenu. Pogledajte njegov snimak iz kancelarije:

"Morao sam danas ranije da odem sa posla. Poslao sam mejl celom timu i šef me je pustio na turniru. Tražiću još jedan slobodan dan", rekao je Pecotić posle protiv protiv Džeka Soka. Po svemu sudeći - i ubuduće ćemo ga gledati na velikim i poznatim turnirima.