HIT PRIČA

HRVAT JE DIREKTOR U FIRMI OD 4 MILIJARDE $ I ŠOKIRAO JE TENIS: Napravio senzaciju na PRVOM ATP meču u 33. godini!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Matija Pecotić se više rekreativno bavio tenisom i sada je napravio senzaciju.

Izvor: YouTube/Delray Beach Open/Screenshot

Ako je Novak Đoković bio najlepša teniska priča januara, onda je Matija Pecotić - februara. Malo poznati hrvatski teniser plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Delrej biču pošto je pobedio Džeka Soka, nekadašnjeg TOP10 igrača. Interesantno, ovo je bio prvi Pecotićev nastup na glavnom žrebu nekog ATP turnira i to tek u 33. godini, a do nastupa je došao gotovo slučajno pošto je preko kvalifikacija "upao" kao zamena.

Matija Pecotić, inače 784. teniser sveta, iskoristio je ovaj dar i pobedio je Džeka Soka posle dva sata i 11 minuta tenisa. Na kraju, "anonimni" Hrvat je slavio 2:1, odnosno po setovima je bilo 4:6, 6:2, 6:2.

Preko noći je tako Pecotić postao jedna od glavnih vesti u teniskim medijima, a posebno je interesantno to što mu je tenis praktično hobi. Stalno je zaposlen u finansijama, odnosno direktor je u jednog kompaniji koja se bavi nekretninama i posluje na 20 tržišta u Kanadi i Sjedinjenim Američki Državama, prenosi hrvatski "Indeks". Takođe, navodi se da je u pitanju kompanija koja je vredna čak četiri milijarde dolara, pa njegova priča podseća na onu "posletenisku" Marija Ančića.

"Nisam očekivao da ću pobediti, ali nisam došao ovde s namjerom da izgubim", rekao je Pecotić nakon meča pa nastavio:"Džek Sok je bivši TOP10 igrač s mnogo teniskog iskustva, bio bih arogantan kad bih rekao da sam došao da ga pobedim. Nisam pao pod pritiskom i uspieo sam da ostvarim san".

Pecotić će u drugom kolu igrati protiv Markosa Girona i pokušaće da napravi još jednu senzaciju: "Morao sam danas ranije da odem sa posla. Morao sam poslati e-mail celom timu. Šef me pustio, a moraću sad da tražim još jedan slobodan dan sutra".