Srećno!

HOĆE LI NOVAKA PUSTITI U SAD!? Poslali su SVE PAPIRE i traže dozvolu, Đorđe Đoković objasnio sve: Nadamo se...

Autori mondo.me Mirela Ljumić

Novak Đoković se i dalje nada da će moći da uđe u SAD i igra na dva velika turnira u martu.

Izvor: MN Press

Novak Đoković je poslao svu potrebnu dokumentaciju kako bi učestvovao na Indijan Velsu, međutim i dalje nema nikakvih garancija da će mu biti dozvoljen ulaz u SAD. Kao što je dobro poznato, neamerički državljani koji nisu vakcinisani protiv korona virusa - i dalje ne mogu da lete u ovu zemlju, ali ova odluka neće biti još dugo na snazi. Ako ne bude promena, odluka će biti ukinuta početkom aprila, ali tada je već kasno za dva velika turnira.

Đoković bi zbog rigoroznih pravila propustio Indijan Vels i Majami, i tako ostao bez prilike da osvoji do 2.000 bodova na ATP listi, a da li će se to možda promeniti prokomentarisao je njegov brat Đorđe tokom gostovanja na RTS.

"Prošle godine smo imali slične situacije sa SAD u više navrata. To je isključivo njihova odluka. Oni i dalje traže vakcinu na ulasku u zemlju, nažalost. Ostaje nam samo da budemo strpljivi i da se nadamo, jer će Novakom dolaskom profitirati i turniri, svi navijači širom sveta i on sam", rekao je Đorđe Đoković u jutarnjem programu i potvrdio da je učešće najboljeg tenisera sveta daleko od garantovanog, ali da nada poslednja umire.

Novak Đoković je inače danas počeo 376. nedelju na vrhu ATP liste i sledeće će oboriti rekord Štefi Graf i postati neprikosnoven u tenisu, ali zabrana učešća na velikim turnirima mu ne ide na ruku. Očekuje se da zato Đoković krajem februara igra Dubaiju, a ukoliko ne bude dobio dozvolu za SAD - pauziraće čitav mart.