Nije dobro...

TRAGEDIJA - RUSKOM SPORTISTI AMPUTIRANA STOPALA, LEKARI SE BORE ZA ŠAKE: Veliki šampion u jako teškom stanju!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Užasne informacije o olimpijskom, svetskom i evropskom šampionu iz Rusije.

Izvor: Profimedia

Poznati ruski sportista Roman Kostomarov (45), nekadašnji evropski, svetski i olimpijski šampion u umetničkom klizanju doživeo je veliku tragediju. Bivšem sportisti amputirane su stopala na obe noge, prenose mediji iz Rusije.

Roman je početkom godine primljen u bolnicu zbog teške upale pluća, a odmah je prebačen na odeljenje intenzivne nege i priključen na respirator. Dok se oporavljao od te bolesti pojavile su se gangrene, zbog kojih su lekari morali da donesu tešku odluku i nekadašnjem klizaču amputiraju stopala.

"Nažalost, oba stopala smo morali da amputiramo. Operacija je prošla bez problema. Generalno, njegovo telo se oporavlja. Roman je svestan svega što se dešava, a njegovo stanje se popravlja", prenela je ruska državna novinska agencija TASS, koja navodi da bi bivšem sportisti, ukoliko se situacija zakomplikuje, mogle da budu amputirane i šake.

Tatjana Navka i Roman Kostomarov
Izvor: Youtube/Nexus

Kostomarov je tokom sportske kariejre beležio velike uspehe na najvećim svetskim takmičenjima. Svojevremeno je na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine osvojio zlatnu medalju. Najveće uspehe u karijeri beležio je kao deo tandema u kojem je klizala i Tatjana Navka, a njih dvoje su po dva puta osvojili zlato na Svetskom i tri puta na Evropskom prvenstvu. Sa manje uspeha Roman Kostomarov klizao je u tandemu sa Anom Semenovič i Ekaterinom Davidovom.