Seća se

HRVAT SE I DALJE SEĆA SRPSKOG GOLMANA - KAŽE DA JE NAJBOLJI IKADA: Samo se sećam ZIDA na golu, zbog njega nisam uzeo LŠ!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Legendarni hrvatski rukometaš Ivano Balić prisetio se igračkih dana i neverovatnog Arpada Šterbika.

Izvor: MN Press

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena Ivano Balić napisao je veliki autorski tekst za "Eurohendbol" u kome se prisetio svoje kompletne karijere i naravno osvrnuo se na to što nikada u karijeri nije osvojio Ligu šampiona. 

U četiri godine provedene u Pamploni sa Portland San Antoniom bio je najbliži tome, ali je onda naleteo na legendarnog Arpada Šterbika i san o peharu je nestao!

"Portland San Antonio dao mi je četiri prekrasne godine igranja vrhunskih utakmica u Španiji i Ligi šampiona. Nažalost, nikad nisam osvojio evropski trofej. Najbliže tome sam bio s Portlandom. U sezoni 2004/05. stigli smo do finala nakon što smo završili prvi u grupi i usput eliminisali Ademar Leon, Barselonu i Vesprem. U finalu? Sijudad Real s vrhunskim sastavom, među kojima su Hrvati Petar Metličić i Mirza Džomba, moji reprezentativni suigrači, te jedan momak koji je odlučio utakmicu - Arpad Šterbik", navodi Balić, pa se priseća tog dvomeča u kome je Sijudad Real razbio rivala 62:47. 

"Jedino čega se sećam iz te utakmice je zid na golu Sijudad Reala. Šterbik je bio neverovatan i, ako mene pitate, on je jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman svih vremena. U svakoj ključnoj utakmici za Sijudad Real bio je igrač utakmice. I to je ponovio toliko puta u karijeri. Obe ekipe imale su sjajne igrače, ali on je bio taj koji je pravio razliku. Mislim, dali smo samo 19 golova kod kuće protiv njih", napisao je Balić. 

Ipak, iako žali zbog neuspeha da osvoji najprestižniji evropski rukometni trofej, nije mu ta "rana" toliko duboka. Kaže da se pomirio sa tim da mu jednostavno nije bilo suđeno. 

"Neosvajanje Lige šampiona nije nešto zbog čega žalim. Naravno, bilo bi lepo da sam je osvojio, ali, da budem iskren, danas pomislim na to tek ako neko to spomene. No, dok sam još aktivno igrao, naravno, to mi je bilo na pameti. Pogotovo tokom posljednjih nekoliko godina moje karijere, jer sam znao da će uskoro doći kraj. Sad, kad pogledam unatrag, jednostavno nije bilo suđeno", zaključio je Balić. 

Arpad Šterbik je svoju bogatu karijeru završio 2020. godine u Vespremu, a za reprezentaciju SR Jugoslavije nastupao je od 1999. do 2006. godine, kada je promenio državljanstvo i stao na gol Španije. Ponikao je u Jugoviću iz Kaća sa kojim je 2001. godine osvojio evropski trofej.