Kraj

FEDOR DOBIO BRUTALNE BATINE I ZAVRŠIO KARIJERU: Bio je MMA ikona, ali posle ovoga je DOSTA!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Ruski borac Fedor Emelianenko završio je MMA karijeru nakon jako teškog poraza od Rajana Badera.

Izvor: Twitter/BellatorMMA

Nekada veliki MMA šampion Fedor Emelianenko završio je karijeru! On se od ringa oprostio porazom u borbi za pojas Belatora od Rajana Badera, ubedljivo najboljeg teškaša u toj organizaciji. Okončao je karijeru sa 46 godina, a "Poslenji ruski car" kako su ga neki zvali dobio je ozbiljne batine na ovom meču. 

Prvi put kada se Fedor tukao sa Baderom izdržao je 35 sekundi pre nokauta, a sada ga je Bader prebio u prvoj rungi i na kraju je posle serije brutalnih udaraca u glavu sudija morao da prekine susret i dodeli titulu aktuelnom šampionu. 

Tako je u krvi i nakon teških udaraca završena jedna velika MMA karijera koja je trajala 23 godine! Sa 46 godina Fedor je rekao da je dosta, na kraju borbe je poljubio rukavice i ostavio ih u ringu, a pogledajte poslednje sekunde ovog duela:

On je na kraju imao 40 pobeda i sedam poraza u karijeri, a nekoliko puta je u različitim organizacijama imao pojas teške kategorije. Jako je popularan i voljen u Srbiji, čak je počasni predsednik MMA saveza Srbije, a na neke mečeve je izlazio sa srpskom zastavom i uz pesmu "Hriste Bože". 

Tagovi