Ostali sportovi

POSLE 15 MESECI ZAVRŠENA NAJVEĆA ISTRAGA ATP! Zvereva devojka optužila za nasilje, ATP odlučila da ga ne kazni!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Posle isrcpne istrage iz ATP-a tvrde da dokaza o nasilju nema.

Izvor: Profimedia

Završena je istraga nezavisnih organa vezana za optužbe nekadašnje devojke Aleksandra Zvereva Olje Šaripove da ju je nemački teniser tukao i zlostavljao na turniru u Šangaju 2019. godine. Zverev je optužen da je više puta bio nasilan prema Šaripovoj, a ATP je sada objavio da nezavisna komisija koju su oformili nije uspela da pronađe dokaze da je Zverev napao Šaripovu na nekom od ATP turnira.

Ceo slučaj je izašao u javnost kada je američki novinar i veliki kritičar Novaka Đokovića Ben Rotenberg objavio intervju sa Šaripovom u kome je ona govorila o detaljima nasilja kome je prema njenim rečima bila izložena.

"Lejk Forest Grupa", nezavisna organizacija koja je istraživala ovaj slučaj je ispitivala veliki broj svedoka, razgovarali su više puta kako sa Šaripovom tako i sa ZVerevom, kao i sa ukupno 24 druga lica među kojima su porodice i prijatelji oboje uključenih u slučaj, kao i ATP teniseri. Pregledale su se SMS poruke, mejlovi, audio poruke, snimci razgovora, kao i medijski materijali. 

Nakon 15 meseci "LFG" je predao izveštaj ATP-u u kome se tvrdi da nema dovoljno dokaza da se osudi Zverev, kako za nasilje, tako i za bilo kakav prekršaj pravila ATP-a. S obzirom na rezultate ove istrage ATP neće pokrenut nikakav postupak protiv nemačkog tenisera.

"Ozbiljnost i kompleksnost ovih optužbi zahtevala je ekstremno dubok istražni proces i velika utrošena sredstva. Morai smo da se obratimo profesionalnim istražiteljima, što je nešto novo za ATP. Na kraju verujemo da je ovaj isrpan proces bio neophodan kako bi se donela ispravna odluka. Takođe to je pokazalo da u ovakvim situacijama moramo bolje da reagujemo", napisao je Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP-a.