GOAT

NE OPRAŠTA NOVAKU - NEMA ŠANSE DA TO PREVALI PREKO JEZIKA: Đoković ga otpustio, zato jednu stvar neće da mu prizna

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji član stručnog štaba Novaka Đokovića Australijanac Kreg O'Šonesi opet se oglasio.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji član stručnog štaba Novaka Đokovića Kreg O'Šonesi sada se oglasio povodom rasprave ko je najbolji teniser svih vremena. Ovaj Australijanac je radio sa Novakom od 2017. do 2020. godine, a kada je napustio Novaka čak ga je i napadao u nekoliko navrata. 

Deluje da nije oprostio Srbinu taj rastanak i često ga je kritikovao od tad. Sada nije bio oštar kao u nekim prethodnim intervjuima, ali nije hteo preko jezika da prevali da je Novak najveći ikada, ono što sada pričaju i njegovi rivali. 

"Zašto da ne slavimo svu trojicu umesto da ih suprotstavljamo? Imamo tri drugačija tenisera. Naravno Rafa je bolji na šljaci, Rodžer na travi, a Novak sada privači pažnju. Sva trojica su jednostavno sjajna, da na silu biramo samo jednog zaista nikome ne odgovara", rekao je O'Šonesi za "The Age", portal koji je nedavno napadao Đokovića. 

Ipak morao je O'Šonesi posebno da pohvali penzionisanog Rodžera Federera pre nego što je nastavio da priča o Novaku. 

"Kada je Rodžer bio na vrhuncu sredinom dvehiljaditih on je bio nezaustavljiv i bio je igrač za sve, jednostavno bi vas uništio servisom, na mreži...", rekao je on, pa onda na kraju ipak priznao: 

"Sva trojica su na neverovatnom nivou, ali ono što je Novak bolje od ostale dvojice je to da bolji od njih kada je na svom minimumu forme. Rodžer je znao da promašuje i da šalje lopte sa strane, Rafa pogotovo na šljaci može da bude lošiji, ali Novakova najgora forma je bolja od najgore forme bilo kog tenisera koji je ikada igrao", naglasio je O'Šonesi.