Dominacija!

PRVA VIZA ZA FINALE AUSTRALIJAN OPENA IDE U RUSIJU! Elena je ŠOKIRALA sve na Vimbldonu, sad hoće da pokori Melburn!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Rođena Moskovljanka Elena Ribakina spremna je da pokori svet i bude na vrhu!

Izvor: Profimedia

Rođena Ruskinja koja nastupa pod zastavom Kazahstana Elena Ribakina prva je uzela kartu za finale Australijan opena. Ona je u svom polufinalnom duelu savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenku 7:6, 6:3. 

U meču punom drame već u prvom setu smo videli mnogo uzbuđenja, pa je tako Azarenka uzela prvi brejk, pa potom izgubila dva gema na svoj servis da bi uspela da se vrati i dogura do taj-brejka. Tu je viđena nova drama, ali je Ribakina uspela da povede!

U drugom setu Azarenka je bila na rubu poraza kada je dva puta izgubila svoj servis, ali je potom uspela da vrati jedan brejk, da bi ponovo bila loša na svoj servis pa se meč završio posle 103 minuta sjajnog tenisa. 

Ribakina odavno igra pod zastavom Kazahstana i zbog toga je mogla da nastupi na Vimbldonu prošle godine koji je na iznenađenje mnogih svojila, a sada čeka rivalku iz polufinala između Poljakinje Marin Linet i Beloruskinje Arine Sabalenke.

Dok Novaka Đokovića i njegovu porodicu kritikuju zbog ruskih zastava, u Australiji će Rusi imati za koga da navijaju u finalu.