Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ SE PROŠETAO DO POLUFINALA AUSTRALIJAN OPENA! Kao na treningu! Novak počistio Rusa, još DVIJE pobjede do istorije

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Novak Đoković pobijedio je Andreja Rubljova u četvrtfinalu Australijan opena. Tomi Pol naredni rival.

Izvor: Fonet/AP/Dita Alangkara

Novak Đoković prošao je u polufinale Australijan opena! U četvrtfinalu je demolirao Andreja Rubljova (Rusija) - 6:1, 6:2, 6:4. Nešto slično kao i u prethodnoj rundi, samo je ovog puta bio nešto nervozniji, vikao je, psovao, svađao se, ali je na kraju upisao pobjedu. Još dvije pobjede dijele ga do istorije.

Za prolazak u finale igraće protiv Tomija Pola (SAD) koji je bio bolji od sunarodnika Bena Šeltona. U drugom polufinalu igraju Stefanos Cicipas (Grčka) i Karen Hačanov (Rusija). Oba polufinala na programu su u petak i igraće se u večernjem terminu, tako da se očekuje da Novak na terenu bude oko podneva u petak.

Krenuo je Đoković u meč silovito, propustio je brejk šansu u prvom servis gemu protivnika, ali se ispravio već u narednom, brzo je poveo i onda još jednim brejkom stavio tačku na set (6:1). Nešto slično dogodilo se i u drugom setu, samo što je u tom prvi brejk napravio u petom gemu, a onda i još jedan, da bi petu set loptu pretvorio u dva seta prednosti (6:2). Na startu trećeg seta je Đoković napravio brejk i zatim završio posao (6:4).