Ostali sportovi

CRNA GORA PORAŽENA OD SLOVENIJE!

Autor Miloš Miranović

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Slovenije u Krakovu 31:23, u utakmici posljednjeg, trećeg kola glavne runde Svjetskog prvenstva.

Izvor: MONDO/Mia Radulović

Tok meča:

2. poluvrijeme

Počelo je drugo poluvrijeme. Horžer sa crte 16:8. Uzvraća Kaluđerović nakon prodora 16:9. Igra se gol za gol na startu nastavka, vodi Slovenija 19:12. Matović je odbranio sedmerac, ostaje 19:12, 38. minut.

Slovenci bez problema održavaju veliku prednost 22:14, 42. minut. I dalje se igra gol za gol, na gol Miloša Vujovića , odgovorio je Novak 25:17, 49. minut. Četvrti gol Vujačića, pa onda Novak postiže svoj peti, vodi Slovenija 28:20.

Miloš Vujović je smanjio na 29:23, četiri minuta do kraja, meč je odavno riješen.

1. poluvrijeme

Meč je počeo. Za minut Slovenci postižu dva gola. Mačkovšek je povisio na 3:0. Miloš Vujović koristi sedmerac 3:1. Opet Slovenija ima plus tri 5:2, sedam minuta igre. Dolenec nakon prodora za 6:2.

Kodrin nakon kontranapada 8:2. Dva gola u nizu "lavova" za minus pet 9:4. Lasica nakon kontranapada, serija Crne Gore 3:0 - 9:5. Nismo iskoristili sedmerac, Bakić je promašio, ostaje 9:5, 18. minut. Slovenci su postili dva gola u nizu i odlijepili se na 12:6.

Bakić, pa Vujačić, prišli smo na 12:8. Serijom 3:0 Slovenci završavaju prvo poluvrijeme, pa nakon 30 minuta imaju plus sedam 15:8.

Najava meča:

Utakmica za crnogorske rukometaše nema rezultatski značaj, jer su poslije poraza od Francuske i Poljske izgublili sve šanse za plasman u četvrtfinale, ali i za osvajanje trećeg mjesta u grupi.

Slovenija bi, na drugoj strani, pobjedom praktično izborila plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Ovo je izabranicima selektora Zorana Roganovića šesti duel na šampionatu - savladali su Iran i Čile, dok su poraženi od Španije u prvoj fazi i Francuske i Poljske u glavnoj rundi.

I u ovom meču neće biti Stevana Vujovića, dok je Miloš Božović u timu.

U ostalim mečevima posljednjeg kola prve grupe rivali će biti Poljska i Iran (18), odnosno Francuska i Španija (21).

Tagovi