Ostali sportovi

JOŠ JEDAN ŠOK NA AUSTRALIJAN OPENU: Nije mogao da pobedi NIKOGA, a sada je u četvrtfinalu grend slema!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Spektakularan uspeh češkog tenisera u Melburnu

Izvor: Profimedia

Još jedno veliko iznenađenje na Australijan openu - češki teniser Jirži Lehečka u 4. kolu pobedio  je Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 4:6, 6:3, 7:6, 7:6. Pre nedelju dana Lehečka nije imao nijednu pobedu u glavom žrebu na grend slem turnirima, a sada je četvrtfinalista Australijan opena. Trenutno 71. teniser sveta je protiv sedmog na ATP listi slavio posle tri sata i 13 minuta.

Iako je u prvom setu Kanađanin stekao 1:0, mladi, 21-godišnji Čeh nije bio uplašen, ni uzdrman, već je iz petog pokušaja ostvario prvu pobedu protiv igrača iz Top 10 na svetu. Brejkom u osmom gemu drugog seta izjednačio je na 1:1, nakon čega je dobio dva taj-brejka sa 7:2 i 7:3.

Lehečka će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv pobednika meča Stefanos Cicipas - Janik Siner, a plasman u četvrfinale obezbedio je i američki teniser Sebastijan Korda, pošto je pobedio Poljaka Huberta Hurkača sa posle velike borbe u pet setova sa 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6(10:7). Korda, trenutno 31. teniser sveta, do svoje najveće pobede u karijeri stigao je posle skoro tri i po sata igre. Korda će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Karena Kačanova, koji je u 4. kolu pobedio Japanca Jošihita Nišioku sa 6:0, 6:0, 7:6(4). 

Podsetimo, poznato je kada Novak u ponedeljak izlazi na teren, u borbi za plasman u četvrtfinale protiv domaćeg tenisera Aleksa De Minora.