Ostali sportovi

NE BIH O TOME, SAČUVAO BIH ODGOVOR ZA SEBE: "To je stvar lične prirode, kad osetim da sam imao BOŽIJU pomoć"

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Novak Đoković bio upitan i za jedan svoj ritual

Izvor: Eurosport/Screenshot

Novak Đoković otvorio je dušu posle pobede protiv Grigora Dimitrova i govorio o raznim temama, uključujući i one koje nemaju direktne veze sa sportom. Tako je novinare na konferenciji interesovalo i šta izgovara posle meča, u momentima kada posveti nekoliko trenutaka sebi i svom unutrašnjem miru. Nole je saslušao pitanje, ali ipak nije hteo da previše govori o tome, jer je to za njega suviše lično.

"O čemu pričam na kraju meča? To je lične prirode i sačuvao bih za sebe, ali to je molitva, zahvalnost, nekada i više od toga... Posebno u situacijama, kao danas, kada osećam da sam imao božju pomoć da prebrodim zdravstvene izazove, odnosno protivnika. Svestan sam i božje intervencije u celoj priči", rekao je Novak i nije želeo da širi priču na tu temu.

Novak Đoković se borio sa protivnikom, povredom i nervozom tokom meča i kao i obično - uspeo je da iz svih bitaka izađe kao pobednik. Sada je pred njim dan odmora i pripreme za ponedeljak i za novi izazov - duel protiv domaćeg tenisera, Aleksa De Minora.

U međuvremenu, mnogi i dalje prepričavaju njegov sjajan razgovor sa Jelenom Dokić, kao što se još komentariš i njegove izjave o današnjem odrastanju dece, o bivšoj Jugoslaviji.