Ostali sportovi

UBJEDLJIV PORAZ RUKOMETAŠA OD POLJSKE, OLIMPIJADA OSTAJE SAMO SAN

Autor Mia Radulović

Naša rukometna selekcija poražena je od domaće reprezentacije Poljske 27:20. Ovim rezultatom ugašene su sve šanse o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: MONDO/Mia Radulović

Tvrdi početak nagovijestio je smjer cijele utakmice - prvi gol postignut je tek u 5. minutu. Poljaci su napravili uvodnu prednost nošeni podrškom sa tribina, a naš napad izgledao je bezidejno, pa smo postigli samo 3 gola za 15 minuta.

Brzom povratku crnogorske selekcije pored rasloloženog Simića kumovala su i 3 isključenja Poljaka, od čega je jedno bilo i zaslužen crveni karton.

Ipak, naši ne koriste dvije zicer situacije za izjednačenje - promašen sedmerac Vaska Ševaljevića i neiskorišćen napad sa čak 2 igrača više.

Branko Vujović je prvi put pogodio u 23. minutu za 8:8, ali Poljska je do kraja poluvremena postigla 3 vezana gola, i otišla na odmor sa tom prednošću ponajviše zahvaljujući očajnoj realizaciji Crnogoraca .

U drugo poluvrijeme izabranici Zorana Roganovića ulaze bez energije, pa domaći već u 36. minutu sa kombinovanim sastavom dolaze do tada rekordnih 6 razlike.

Solidna reakcija viđena je nakon tajm-auta u 40. minutu, ali gol u praznu mrežu (50. minut) kojim je fenomenalni Kornjecki zaokružio svoju partiju ugasio je i poslednju nadu.

Fenomenalna partija Nebojše Simića sa 15 odbrana nije ispraćena od ostatka ekipe, pa sledeći duel sa Slovenijom (nedelja, 15:30h) za nas neće imati takmičarski značaj.

Kod domaćih najefikasniji bili su Jedrašik sa 6 i Šićko sa 5 golova, ali prva figura meča bio je Kornjecki sa 18 odbrana.

Ubjedljiviji poraz spriječili su Miloš Vujović sa 5, Čepić i Branko Vujović sa po 4, te Vuk Lazović sa 3 gola.

Pored Simića, svijetla tačka večerašnjeg poraza bila je hrabra partija mladih igrača (Vasilije Kaluđerović i Miodrag Ćorsović), koji su pokazali da se na njih može računati u budućnosti.