Ostali sportovi

KADA OVO ĐOKOVIĆ URADI, ODMAH SKAČU I TRAŽE KAZNU: Amerikanac pobjesnio u Australiji, a evo kako je sudija reagovao!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Frensis Tijafo je "lansirao" lopticu u publiku na Australijan openu, ali za to nije sankcionisan. Mnogi su se odmah sjetili Novakovog slučaja.

Izvor: Profimedia

Američki teniser Fransis Tijafo u bijesu je udario lopticu tako da ju je poslao na tribine tokom meča Australijan opena. Komentatori su se smijali, publika je uzbuđeno pratila šta je uradio, sudija nije uputio ni upozorenje, a kamoli isključenje 17. tenisera svijeta. A da li vam je poznata scena odnekud?

Mnogi su se ipak zapitali, a među njima je i Tijafoov protivnik Karen Kačanov, kako to da Amerikancu nije upućeno ni upozorenje? Rus je pobijedio u tom meču i plasirao se u 4. kolo, ali su mnogi ostali začuđeni kako to da se ništa nije začulo "iz stolice".

Svaka slična scena zauvijek će podsjetiti na to kada je Novak udario lopticu van igre i njom pogodio linijskog sudiju, zbog čega je odmah izbačen sa US Opena. I ne samo to, jer mnogi pamte i kada je Španac Pablo Karenjo Busta tražio kaznu zbog Novaka iz istog razloga. "Pitao sam sudiju šta se dešava, jer sam mislio da je ovo druga opomena, pošto je bacio jedan reket u treći red tribina, a drugi razbio pred njim. Ali izgleda da to nije bilo dovoljno za kaznu. Možda je sve teže kada je neko prvi na svijetu", rekao je Busta posle njihovog meča Olimpijskim igrama u Tokiju.