Ostali sportovi

SRBIJA I HRVATSKA NAKON PREOKRETA SKANDINAVACA OSTALI BEZ POBJEDA NA STARTU GLAVNE RUNDE

Autor Mirela Ljumić

Rukometaši Srbije poraženi su od Norveške rezultatom 31:28, dok je Hrvatska odigrala neriješeno sa favorizovanom selekcijom Danske (32:32).

Izvor: MN Press

Srbija je skoro do 40. minutu kontrolisala dešavanja na meču, a briljirao je Dejan Milosavljev - do tada neriješiva enigma za pokušaje Norvežana.

Ipak, Sagosen je dokazao da je sa razlogom lider ove reprezentacije, i enormnim doprinosom u oba pravca povukao svoju reprezentaciju ka pobjedi.

Pomogao mu je Barthold, koji je takođe postigao 5 golova, a kod Srbije su najefikasniji bili Đorđić, Radivojević i Orbović sa istim brojem pogodaka.

Srbiju sada samo teorija vodi u 1/4 finale, jer u njihovoj grupi Njemačka i Norveška imaju sve pobjede i bolji međusobni skor od Đironinih izabranika.

 Hrvati su imali nešto težeg protivnika, ali su u igri za željenu pobjedu bili do samog kraja.

Cindrić, Šipić i Glavaš vodili su "vatrene" ka senzaciji, ali je Mikel Hansen svojim izdanjem u drugom poluvremenu učinio da se utakmica završi bez pobjednika.

O neizvjesnosti meča najbolje govori činjenica da je hrvatskih 19:16 početkom nastavka bila najveća prednost neke reprezentacije.

Hrvatska ima nešto bolju računicu, ali joj svakako treba poraz Danske od Egipta, što bi samo po sebi bilo veliko iznenađenje, te ubljedljive pobjede nad Belgijom i Bahreinom.

Rukometni Mundijal nastavlja se sjutra, a na teren u 20:30 izlazi i naša reprezentacija, koja će pokušati da savlada domaćina Poljsku.